Nieuwsbericht

ZZ Leiden op bezoek in de Apollohal

22 maart 2014

Zorg en Zekerheid Leiden gaat morgenmiddag op bezoek in de Apollohal, waar BC Apollo Amsterdam wacht. Op papier een wedstrijd die geen wedstrijd zou moeten zijn, maar de Amsterdammers hebben ondertussen de smaak aardig te pakken en staan op een knappe achtste plek. Het duel in de hoofdstad begint om 17.00 uur.

Leiden speelde vorige week een uitstekende wedstrijd tegen Den Helder Kings, om vervolgens weer door het ijs te zakken tegen Aris in Leeuwarden. Om onverklaarbare redenen kan de ploeg van Toon van Helfteren geweldig basketballen, maar kan het ook totaal inspiratieloos voor de dag komen. Als die slechte gewoonte weggewerkt kan worden, kunnen de Leidenaren ook gerust weer meedoen om de prijzen. Dat doet Zorg en Zekerheid Leiden sowieso al volgende week zondag, wanneer de bekerfinale gepland staat.

Amsterdam vormt dus in principe een generale repetitie op weg naar de derde finale om de nationale beker in vijf jaar tijd. Bij Apollo vormt het drietal Aron Royé, Berend Weijs en Lucas Steijn zo ongeveer alles waar het om draait. Aangevuld met schutters als Jos van der Laan en Mark Ridderhof doet Amsterdam wat het kan binnen de mogelijkheden en dat verdient respect. Belangrijk is dat Leiden zich er niet te makkelijk vanaf maakt en laat zien dat het voor iedere meter wil vechten, tegen welke tegenstander dan ook.

Hoe gretig de ploeg is na de zeperd in Leeuwarden zal morgen blijken in Amsterdam, waar het duel zoals gezegd om 17.00 begint.