Nieuwsbericht

Plaat in de schijnwerpers

16 maart 2014

Na dertig jaar keerde Mitchell Plaat gisteren weer terug in 'zijn' Vijf Meihal. De spelverdeler uit de roemruchte jaren van Parker Leiden werd tussen het eerste en tweede kwart in even in de schijnwerpers gezet door Marcel Verburg en Rob van Hooven. Veel oud-spelers en kapper Nico Bosman, de speaker van weleer die geen microfoon nodig had om zich in een volgepakte Vijf Meihal verstaanbaar te maken, waren getuige van het eerbetoon aan Plaat.

Uiteindelijk is het belangrijk om helden van weleer te eren. Zonder verleden immers geen heden, zoals Marcel Verburg in zijn speech tussen het eerste en tweede kwart ook uitlegde. Een bos ruikers, een ingelijste foto en een dubbel-DVD waar hij zelf op de cover staat, vielen hem ten deel. Ook Plaat stond op toen het publiek in het derde kwart 'sta op als je voor Leiden bent' zong.

Voor Parker Leiden speelde Plaat in die vijf jaar 231 wedstrijden. In 176 competitiewedstrijden bracht Plaat 6006 minuten binnen de lijnen door. Daarin was hij goed voor 3050 punten (tegen 53,7% schot), 978 assists, 633 rebounds en 530 steals. Plaat maakte ook deel uit van Parker Leiden dat op het kersttoernooi van Crystal Palace het hoog aangeschreven collegeteam van North Carolina wist te verslaan. In die tijd was er nog geen driepuntslijn, want anders was het aantal punten van de 71-voudig international veel hoger uitgevallen.