Nieuwsbericht

Boxley traint mee bij ZZ Leiden

7 maart 2014

Bij de training van Zorg en Zekerheid Leiden stond vandaag opeens een oude bekende binnen de lijnen van de Vijf Meihal. Seamus Boxley is op vakantie in Nederland en maakte van de gelegenheid gebruik om ‘in shape’ te blijven bij zijn oude cluppie.

Na het seizoen 2011/2012 ruilde Boxley Leiden in voor Oberwart. In de Oostenrijkse competitie was Boxley nog goed voor 18.6 punten en 6.7 rebounds per wedstrijd. Daarna vertrok de 31-jarige forward naar de Oekraïne. Hij werd ingelijfd door Hoverla. In zeventien wedstrijden tekende de 2.01 meter lange Boxley voor 13.2 punten en 7.8 rebounds.

Kevin Thompson was voor zijn komst naar Zorg en Zekerheid Leiden nog even drie wedstrijden lang de teamgenoot van Boxley. Toen Thompson meldde dat hij naar Leiden kon, voegde Boxley hem toe: “You’re gonna love it there.”

Vanwege de gespannen situatie tussen Rusland en de Oekraïne is de competitie momenteel stilgelegd. Dat gaf Boxley de gelegenheid om even vakantie te houden in Nederland. Het is nog onbekend wanneer de competitie in de Oekraïne weer verder gaat. Op de foto van Gerry van der Vliet staat Boxley tegenover Mike Schachtner.