Nieuwsbericht

Schreeuw ZZ Leiden naar de bekerfinale!

5 maart 2014

Zorg en Zekerheid Leiden speelt op woensdag 12 maart de thuiswedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi. Op dinsdag 4 maart eindigde het duel in de thuishaven van Aris Leeuwarden in een gelijk spel: 78-78. Om de finale te bereiken zal Zorg en Zekerheid Leiden minimaal met één punt verschil moeten winnen. Daarbij kunnen de spelers uw steun goed gebruiken. Die hal moet gewoon helemaal vol zitten. Met uw hulp als zesde man gaan de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden alles op alles zetten om de finale te bereiken. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur.

Het is vaker gezegd: de beker is de kortste weg naar succes. Als cupfighter heeft Zorg en Zekerheid Leiden al een aardige naam opgebouwd. In 2010 en 2012 werd de nationale beker voor een jaar bijgezet in de prijzenkast van Zorg en Zekerheid Leiden.

In deze editie van de bekerstrijd heeft Zorg en Zekerheid Leiden het in de kwartfinale moeilijk gehad tegen Matrixx Magixx. In de uitwedstrijd werd met één punt verschil verloren. Op eigen bodem scoorde Matrixx Magixx de ene na de andere driepunter, waardoor de ploeg van Toon van Helfteren constant in de achtervolging moest. In een ware heksenketel sloeg Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste minuut alsnog toe.

Zo’n heksenketel was er ook in de goed bezochte thuiswedstrijd tegen SPM Shoeters. Dat duel ging dan wel na verlenging net aan verloren, het gaf ook aan dat Zorg en Zekerheid Leiden steeds dichter bij SPM Shoeters komt. Met name Worthy de Jong en Whit Holcomb-Faye trokken tegen de Bosschenaren de Leidse kar.

Al met al twee enorm sfeervolle wedstrijden. Die lijn moet woensdag doorgetrokken worden. Voor de derde keer op rij moet de Vijf Meihal volstromen met supporters om Zorg en Zekerheid Leiden aan te moedigen en vocaal tot grote hoogten te stuwen.

Zorg en Zekerheid Leiden mag dan wel favoriet zijn in de eigen tempel, waarin de ploeg Aris Leeuwarden ook al twee keer verslagen heeft, in een bekertoernooi zijn er geen zekerheden. Na de remise in Leeuwarden komt alles aan op deze ene wedstrijd. Er zijn geen alternatieve vluchtroutes meer, woensdag moet het gebeuren!

Dat weten de spelers van Aris Leeuwarden natuurlijk ook. In hoeverre het ontslag van coach Ed Molthoff tot een schokeffect heeft geleid, is natuurlijk moeilijk te zeggen. Feit is wel dat de speelstijl van de Friezen niet veranderd is. De ploeg speelt onvervalst run & gun basketbal. Pointguard Darius Theus speelt in de hoogste versnelling en zijn teamgenoten hebben daar geen enkele moeite mee. Zorg en Zekerheid Leiden zal zeker een antwoord moeten vinden om Theus lam te leggen. De Amerikaan was namelijk goed voor 26 punten (tegen 83% schot), 5 steals en 4 assists. Hij is onbetwist de motor van de ploeg.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden is Worthy de Jong de laatste weken aardig op stoom gekomen. In Leeuwarden was de atletische speler toch ook weer goed voor 24 punten (tegen 60% schot). Of je nu weinig of veel van het spelletje begrijpt, de acties van De Jong zijn soms onnavolgbaar en dat maakt basketbal nou zo aantrekkelijk.

Heel tevreden over de wedstrijd in Leeuwarden kan Van Helfteren niet geweest zijn. De Friezen scoorden 78 punten en passeerden daarmee de heilige 70-puntengrens van Van Helfteren. Ook het aantal balverlies (22 keer) was veel te hoog. Als geen ander kan Van Helfteren zijn ploeg op scherp zetten. Dat zal maandag en dinsdag (Zorg en Zekerheide Leiden speelt eerst nog zondag in Zwolle tegen Landstede) op de trainingen dan ook al gaan gebeuren. Reken maar dat de spelers woensdag uiterst gemotiveerd en scherp aan de start verschijnen.

Aangezien er vanuit Friesland ook een behoorlijk supporterslegioen naar Leiden afreist (twee supporterskampen in één hal werkt zorgt altijd voor een lekker sfeertje, zeker als er grote belangen op het spel staan), is het aan te raden om niet te lang te wachten met het kopen van kaartjes. Zorg dat u online al uw kaarten aanschaft, dan weet u zeker dat u deze wedstrijd niet hoeft te missen. Spektakel en een echte cupsfeer zijn gegarandeerd. Nu nog alles in het werk zetten om uw Leidse favorieten naar de finale te schreeuwen! Komt allen!