Nieuwsbericht

Goede uitgangspositie gezocht in Leeuwarden

3 maart 2014

Zorg en Zekerheid Leiden kan zich morgenavond een mooie uitgangspositie verschaffen door in Leeuwarden bij Aris een goed resultaat neer te zetten in de eerste halve finalewedstrijd om een plaats in de finale van de beker. In het Kalverdijkje begint de wedstrijd dinsdagavond om 20.00 uur.

De Leeuwarders kennen een moeilijk seizoen en zijn zelfs nog niet zeker van een plaats in de play-offs. Aannemelijk is het bereiken van een plaats bij de eerste acht wel. De ploeg waar coach Ed Molthoff afgelopen week per direct aan de kant werd gezet, draait echter wel een moeilijk seizoen. Waar vorig jaar de puzzelstukjes feilloos in elkaar vielen en onder aanvoering van een van Leidens’ sterkhouders van dit jaar Whit Holcomb-Faye de finale werd bereikt, is het dit jaar zwoegen voor de Leeuwarders.

Met als voornaamste nieuwe Amerikanen Darius Theus en Stephen Lumpkins wil het gewoon nog niet erg vlotten en wonnen de Noorderlingen pas acht wedstrijden. De kortste route naar toch nog succes dit seizoen lijkt dan ook een stunt in het bekertoernooi, waar het bereiken van de finale pure winst zou zijn tegen het sterker geachte ZZ Leiden.

Ook bij Leiden is dit jaar niets vanzelfsprekend. De ploeg van Toon van Helfteren heeft het lastig en zeker na zaterdag, waar na een goede wedstrijd nipt werd verloren van Den Bosch, zal het team iets willen rechtzetten. Uiteraard nog altijd zonder DeJuan Wright die volgende week terug moet naar het ziekenhuis, zal Leiden in ieder geval alle zeilen bij moeten zetten om de basis te leggen voor een finaleplaats.

De eerdere ontmoeting in Leeuwarden eindigde wel ruim in het voordeel van Leiden, het werd 78-94 in de competitie. Voor die uitslag zou nu zonder twijfel getekend worden om het volgende week af te maken in de thuiswedstrijd tegen de mannen van interim-coach Tom Simpson. Het duel begint morgenavond om 20.00 uur.