Nieuwsbericht

Nog te vroeg voor conclusies

5 september 2007

Ivo Boom zit normaal gesproken niet om woorden verlegen. Maar op de vraag, hoe ver de ploeg is na de 98-58 overwinning op promotiedivisionist Akrides, had hij moeite met het antwoord. Door de afwezigheid van zijn beide spelverdelers Vincent Krieger en Aron Royé, kan hij het simpelweg nog niet zo goed inschatten.

‘Misschien 50 procent. Het is lastig inschatten, omdat we nu toch een beetje roofbouw plegen op JS Nash als spelverdeler. Dat is niet de opzet. Ik denk dat het heel aardig kan gaan, als we Vinnie en Aron erbij hebben en dan JS en Donald Wilson aan de zijkant.'

Maar dat zal voor een andere keer zijn, zoals de Belgen zeggen. Beide geblesseerde spelers zullen vermoedelijk nog wel twee weken moeten toekijken en dus zullen wellicht pas in het oefenduel tegen Rotterdam (19 september, 20.00 uur, Vijf Meihal) de contouren van ZZ Leiden 07-08 wat duidelijker worden.

Aan de simpele zege op Akrides - wat ruimer als verleden jaar op dezelfde datum, toen 87-60), kunnen geen conclusies worden verbonden. Of misschien toch wel. David Chiotti (foto) speelde lekker, was actief en lijkt nog te kunnen doorgroeien. Hij werd topscorer met 28 punten. JS Nash was met 11 assists goed bezig en Mick Burger toonde aan, hoe goed hij kan schieten. In de tweede helft maakte hij vijf van zijn zes driepunters en finishte op een totaal van 21. Voor de rust was de scorende rol voor Chiotti en Donald Wilson (16).

Dit weekeinde volgen de eerste twee serieuze oefenwedstrijden. Vrijdag en zaterdag speelt ZZ Leiden in België. Eerst tegen Okapi Aalster, de nummer zes van de eerste nationale vorig seizoen, en zaterdagavond tegen Dragons Gent, dat promoveerde naar de hoogste afdeling.

Topscorers ZZ Leiden: David Chiotti 28, Mick Burger 21, Donald Wilson 18. Nick Curtis 9 rebounds, JS Nash 11 assists.