Nieuwsbericht

Op bezoek bij Rotterdam mét Wright

12 februari 2014

LEIDEN - Het treffen tussen Rotterdam Basketbal College en Zorg en Zekerheid Leiden zal voor de bezoekers in het teken staan van het debuut van DeJuan Wright. Niet in de Nederlandse eredivisie, wel in het tenue van Leiden. Zijn werkvergunning is binnen en de ogen zullen dus op hem gericht zijn in het Rotterdamse Topsportcentrum. 

Aan de andere kant kaapte Rotterdam op het laatste moment Robert Krabbendam nog even weg bij de andere ‘kleine’ club in de eredivisie, Amsterdam. Dat is een flinke versterking, maar toch moeten de Rotterdammers het nog altijd wel stellen zonder topscorer LaShard Anderson. Hij is al een paar weken uitgeschakeld met een scheurtje in zijn pols en dat is te zien aan de resultaten. Sterker nog, Rotterdam won in de competitie al tien wedstrijden niet, waarvan acht zonder Anderson. Die reeks volgde na een prima 6 om 6 start.

Toch zijn het altijd wel lastige wedstrijden, zo doordeweeks in de Havenstad. De eerste ontmoeting ging eind oktober met 75-84 naar Leiden. Bijkomend voordeel is dat Leiden wel met een fitte selectie kan afreizen naar Rotterdam. Alhoewel het nog wel even afwachten is hoe het met de rug van Josh Duinker is gesteld. Die hardnekkige blessure zorgt al een aantal wedstrijden voor bescheiden cijfers van de normaal toch dominante international.

Het duel begint om 20.00 uur in het Topsportcentrum.