Nieuwsbericht

DeJuan Wright kan aan het werk

11 februari 2014

Zorg en Zekerheid Leiden kan donderdag in de uitwedstrijd tegen Challenge Sports Rotterdam voor het eerst een beroep doen op DeJuan Wright. Het UWV heeft vandaag de tewerkstellingsvergunning voor de Amerikaanse speler afgegeven.

De 1.91 meter lange shooting guard/small forward kwam afgelopen seizoen uit voor EiffelTowers Den Bosch en speelde aanvankelijk voor BC Orchies in Frankrijk. Daar presteerde Wright naar behoren. Als startende speler kreeg Wright per wedstrijd 29.1 minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 14.3 punten, 5.0 rebounds en 1.4 steals. Om degradatie te voorkomen, haalde Orchies een enorme klasbak van de buitencategorie binnen. Hierdoor was er geen ruimte meer voor Wright.

De 25-jarige Wright is door Toon van Helfteren gevraagd om zich als een van de leiders van de ploeg op te werpen. Voor de supporters die van spektakel houden, is Wright zeker geen verkeerde speler. Vorig jaar won hij bij het All*Star Gala de dunkwedstrijd. Bij Zorg en Zekerheid Leiden zal Wright vooral als small forward worden ingezet.