Nieuwsbericht

Cunningham en Averink op Gala

11 februari 2014

Deze week wordt bekend welke spelers Zorg en Zekerheid Leiden op het All*Star Gala vertegenwoordigen. Kasper Averink speelt mee in de U23 wedstrijd. Sean Cunningham is een van de deelnemers aan de three point contest. Later deze week wordt duidelijk welke spelers van Zorg en Zekerheid Leiden meedoen aan de All*Star Game. De Leidse club moet nog beslissen welke speler in de dunkwedstrijd uitkomt.

Kasper Averink maakt deel uit van U23 Team Zuid, dat door Niels Vorenhout van Maxxcom BSW gecoacht wordt. De kern van deze ploeg bestaat uit vier spelers van Maxxcom BSW, te weten Akeel Eduardo, Roel Aarts, Stefan Mulder en de geblesseerde, niet meespelende, Joost Padberg. Challenge Sports Rotterdam vaardigt drie spelers af in Yannick Franke, Don Rigters en Bart Stolk. Dimeo van der Horst en Matthew van Tongeren houden de eer van Matrixx Magixx hoog. Het team wordt gecompleteerd door Mike Schilder en Pim de Vries van SPM Shoeters.

Hakim Salem is coach van Team Noord. Leon Williams van Landstede Basketbal was kandidaat voor dit team, maar hij werd gekozen voor de ‘grote’ All*Star Game. De elf overgebleven spelers, die het om 11.30 uur tegen Team Zuid opnemen, zijn: Gian Slagter, Joël Brandt en Jos van der Laan (allen BC Apollo), Steve Bleeker, Max van Schaik en Quincy Treffers (allen Den Helder Kings), Dexter Hope en Jesse Markusse (beiden Aris Leeuwarden), Yannick van der Ark en Benny van der Reijden (beiden GasTerra Flames) en Valentijn Lietmeijer (Landstede Basketbal).

Driepunters
Sean Cunningham is een van de acht spelers uit de Dutch Basketball League die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het driepuntschieten op het All*Star Gala op 23 februari in Den Helder. Dit onderdeel vindt rond kwart over drie plaats.

Om in de lijstjes voor het driepuntschieten voor te komen, moet een speler minstens drie pogingen per wedstrijd doen en ook nog eens 80 procent van de wedstrijden van zijn team mee hebben gespeeld.

De top 8 ziet er als volgt uit:
1.Arvin Slagter (GasTerra Flames) 49,4%
2.Raymond Cowels (Den Helder Kings) 47,5%
3.Kees Akerboom (SPM Shoeters) 47,3%
4.Thijs Vermeulen (Matrixx Magixx) 42,9%
5.Justin Stommes (Landstede Basketbal) 42,3%
6.David Gonzalvez (SPM Shoeters) 41,3%
7.Sean Cunningham (Zorg en Zekerheid Leiden) 40,2%
8.Tjoe de Paula (Aris Leeuwarden) 39,3%