Nieuwsbericht

ZZ Leiden bezoekt Rijksmuseum Volkenkunde

10 februari 2014

Leiden profileert zich graag als de ‘Stad van Ontdekkingen’. Met de vele musea binnen de gemeentegrenzen valt er voor bezoekers van de stad dan ook meer dan genoeg te ontdekken. De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden was afgelopen vrijdag te gast bij het Rijksmuseum Volkenkunde.

Aanleiding voor het bezoek van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden was de onlangs tot stand gekomen samenwerking tussen Cultuurfonds Leiden en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Beide partijen beogen cultuur en sport dichter bij elkaar te brengen. John Sijmonsbergen, directeur Publiek en Partners van Rijsmuseum Volkenkunde, was blij verheugd dat het museum het startpunt vormde van deze zinvolle samenwerking.

Mohamed Kherrazi vond het heel leuk dat het team door het museum was uitgenodigd. “Dat gebeurt niet vaak in de basketbalwereld. Het was heel interessant om weer eens in een museum te zijn, vooral omdat het dit keer over de Islam ging. Wat mooi en goed dat je door deze tentoonstelling in een korte tijd veel informatie over de Islam krijgt.”

Rijksmuseum Volkenkunde presenteert nog tot en met 9 maart 2014 een unieke tentoonstelling over de bedevaart naar Mekka. Schitterende voorwerpen, persoonlijke verhalen en indringende reportages geven een alomvattend beeld van deze indrukwekkende pelgrimstocht, waar jaarlijks miljoenen mensen wereldwijd aan deelnemen. Het is de eerste keer dat er in Nederland een tentoonstelling van deze omvang gemaakt wordt over de hadj, de bedevaart naar Mekka.

“Het was even iets anders dan alleen basketbal”, meende Kherrazi. “Maar het is wel leuk en nuttig voor de ploeg, omdat je dan toch samen met je teamgenoten in het museum bent.”