Nieuwsbericht

Supporter in de Spotlights - 5: Nienke Waijer

7 februari 2014

Deze keer sprak Ruud een relatief nieuw Devils lid, nummer 158 op onze ledenlijst. Ze weet nog niet zoveel over de successen van ZZ Leiden maar dat komt goed omdat ze ook nog eens de vriendin is van.......

Welkom Nienke Waijer

DE SUPPORTER IN DE SPOTLIGHTS

Een van de vele mooie eigenschappen van de gemiddelde ZZ Leiden Devil is bescheidenheid. Benader je/hem haar voor de rubriek in the spotlight dan is het antwoord meestal dat een ander leuker en interessanter is. Anderen duiken weg als ik er aan kom om hem/haar te vragen. Nienke Waijer kon ik echter bij de kladden grijpen en haar partner Rutger zorgde ervoor dat ze niet weg kon komen. Hieronder het spontane interview.

 

1.Wie ben je?

,,Nienke Waijer,24 jaar, diëtiste, sinds mei samenwonend met de onder de Blauwe Brigade alom bekende Rutger de Ligny. Ik wil er gelijk bij zeggen dat ik voor de knapste uit de hele familie heb gekozen. De rest is niet zo bijzonder haha. Diëtiste ben je eigenlijk 24/7. Zodra mensen je beroep weten komen de vragen. Ik kan in ieder geval zeggen dat een glas bier, in de Vijfmeihal of niet, ongeveer 110 calorieën bevat. In mijn werk behandel ik mensen met overgewicht. Natuurlijk hebben mijn vorige twee opmerkingen niets met elkaar te maken.”

 

2.Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen?

,,Ik werkte in de winkel van Verboon in de DaCostastraat. Dat zijn zoals je weet echte supporters én hun grillworst met kaas is de beste tussen Moskou en New York. Ik ging een paar keer met ze mee naar de wedstrijd en later naar de businesslounge. Aardige avonden hoor, maar niet bijzonder, tot ik in de kantine Rutger zag. De vonk sloeg over en in no time waren we helemaal in love. Nou ga ik naar elke thuiswedstrijd.”

 

3.Heb je een vaste plek in de hal?

,,Yep, links van het aquarium op de bovenste twee rijen tussen de wat oudere kerels in het blauw. Ik zit er meestal met mijn vriendin Marieke.”

 

4.Wat is je kippenvelmoment van ZZ?

,,Eh, wat?” “Je moet die driepunter in de buzzer van Mike noemen,” beslist de naast haar zittende Rutger. “Oh ja, right, dat moment, ik denk er nog heel vaak aan, iedere dag wel een keer haha.”

 

5.Welke speler moet er in de Hall of Fame?

,,Josh! Lang, knap, gespierd en gewoon een lekkere vent. Sorry Kasper, je bent een plaats gezakt op de ranglijst. Volgens mij kan Josh nog een aardig balletje gooien ook.”

 

6.Wat verwacht je van dit seizoen?

,,Weinig, ja, ik weet dat DeJuan Wright er bij komt, maar ik heb er toch niet veel vertrouwen in. Een ronde verder in de play-off is het maximale.” 

 

7.Wat verwacht je van de supportersvereniging The Devils?

Ik ben sinds een paar weken lid. Nee, niet onder dwang, vrijwillig ja! Ik vind dat er veel meer mensen lid moeten worden. Wat is nou vijftien euri? Ze organiseren de spelletjes, Speler van de Maand, leuke attenties, de Open dag, de busreizen en nu het feest in ’t Koetshuis ook nog eens. Ze zijn mijn helden. (Nienke heeft dit allemaal niet gezegd, maar het leek me tijd voor wat reclame voor de Devils)

 

8.Volg je de fansite?

,,Nee,” (Dit was het moment dat ik het gesprek met onmiddellijke ingang wilde beëindigen) ,,maar vanaf nu ben ik een trouw volger.”

 

9.En dan wil ik dit nog even zeggen:

,,Met Rutger wil ik oud worden (op dat moment vraagt Rutger om een teiltje) Ik wil meer naar uitwedstrijden gaan. Al die verhalen over dat café in Groningen op de Grote Markt, ik wil dat ook gaan meemaken. We zijn hier bij ZZ soms een grote familie. Het publiek aan de overkant mag ook wel eens wat meer meedoen. De enige echte die-hard supporter is businesshooligan Wim de Leeuw. Haha, ja we zien ‘m wel hoor! Verder wil ik nog zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb in de Vijfmeihal. Het is er soms een gekkenhuis, maar een leuk gekkenhuis.”

 

De Devils hebben er sinds een paar weken een echte fan bij, dat lijkt me duidelijk!

 

Ruud Fray