Nieuwsbericht

Kwartfinale tweeluik start in Wijchen

5 februari 2014

WIJCHEN - Donderdagavond speelt Zorg en Zekerheid Leiden de eerste van twee wedstrijden tegen Matrixx Magixx in Wijchen. De winnaar van de tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de bekercompetitie. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Dat gebeurt in ieder geval zonder Sean Cunningham die geschorst is na zijn diskwalificerende fout in de wedstrijd tegen Aris van afgelopen zaterdag. Leiden heeft nog wel een appeltje te schillen met de ploeg die zijn thuiswedstrijden afwerkt in Wijchen. Op 23 oktober ging het in de competitiewedstrijd namelijk met 75-73 mis in de Arcus.

Op zichzelf zou een dergelijk resultaat niet eens zo slecht zijn, aangezien er ook nog een terugwedstrijd is in de Vijf Meihal, waar uiteindelijk wordt bepaald wie er doorgaat naar de laatste vier van de beker. Wat de ploegen al wel weten, is dat de tegenstander in die halve finale Aris Leeuwarden is. Die ploeg plaatste zich dinsdagavond zonder al te veel moeite ten koste van Rotterdam voor de volgende ronde.

Ook in de Vijf Meihal was Matrixx Magixx overigens te sterk voor Zorg en Zekerheid. Begin januari werd het 65-74. De ploeg van Toon van Helfteren heeft dus wel het een en ander recht te zetten om aanspraak te maken op bekerwinst, de kortste weg naar een aansprekende prijs. Te beginnen met een goede basis in Wijchen, dat naar het nu aanziet met een fitte selectie kan aantreden tegen Leiden.

Of DeJuan Wright mee kan doen bij Zorg en Zekerheid Leiden, is nog even afwachten. Hij heeft zijn werkvergunning nog niet binnen, maar dat kan ieder moment gebeuren.