Nieuwsbericht

Sean Cunningham mist bekerduel

2 februari 2014

Sean Cunningham zal donderdag 6 februari bij het bekerduel in Wijchen tegen Matrixx Magixx verplicht aan de kant moeten blijven vanwege zijn diskwalificerende fout van gisteravond. Veertien seconden voor tijd werden Cunningham en Nathan Healy van Aris na een handgemeen door de scheidsrechters naar de kleedkamer gestuurd. Dit levert automatisch een schorsing op voor de eerstkomende wedstrijd.

In eerste instantie ging men er vanuit dat beide heren de eerstvolgende competitiewedstrijd geschorst zouden zijn. In dat geval zou Cunningham de wedstrijd tegen SPM Shoeters van aanstaande zondag missen, zoals gisteren in het verslag ook werd gemeld.

Na het grondig bestuderen van het wedstrijdreglement en contact te hebben opgenomen met kenners die de regels exact kennen, blijkt dat de schorsing opgaat voor de eerstkomende wedstrijd, ongeacht of het een wedstrijd voor de DBL of de beker betreft. Dit betekent dat Cunningham donderdag in Wijchen tegen Matrixx Magixx niet mee mag doen. Het is te hopen dat het UWV voor die tijd de tewerkstellingsvergunning voor DeJuan Wright heeft geregeld, want anders is de spoeling voor coach Toon van Helfteren erg dun.

De strafzaak zelf wordt aanstaande zaterdag door de Tucht en Geschillen Commissie behandeld. Het arbitrale trio - Joske Kuut, Jeroen Schoon en Job Smeltink - alsmede commissaris Edwin Wallaart zullen in hun rapportage melding maken van een licht vergrijp. De verwachting luidt dan ook dat het voor Cunningham bij een schorsing van één wedstrijd blijft.