Nieuwsbericht

ZZ Leiden versterkt zich met DeJuan Wright

31 januari 2014

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met DeJuan Wright. De 1.91 meter lange shooting guard/small forward is geen onbekende voor de Dutch Basketball League. Afgelopen seizoen kwam Wright uit voor EiffelTowers Den Bosch. Voor de 25-jarige Amerikaan is een tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Zorg en Zekerheid Leiden hoopt Wright op korte termijn in te kunnen zetten.

Wright (geboren op 7 december 1988) heeft zijn laatste twee collegejaren gespeeld voor Florida International University. FIU maakt deel uit van Conference-USA, een van de conferences in de NCAA Division I. In zijn laatste jaar voor de Panthers was Wright goed voor 16.7 punten, 7.9 rebounds, 1.9 assists en 1.4 steals.

Nadat Wright niet gekozen was door een ploeg uit de NBA, koos de swingman voor een professionele carrière in Europa. Zijn eerste club was EiffelTowers Den Bosch. De Bossche formatie was de grote favoriet voor de titel, maar struikelde in de halve finale over Aris Leeuwarden. Wel werd beslag gelegd op de beker ten koste van Landstede Basketbal.

Bij EiffelTowers was Wright doorgaans een van de vijf starters. In 41 wedstrijden kwam Wright gemiddeld 24.4 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd tekende hij voor 13.0 punten, 5.3 rebounds, 1.6 assists en 1.4 steals. Zijn schotpercentage voor tweepunters bedroeg 58,3%. Van buiten de cirkel werkte hij tegen 42,1% af. Vanaf de vrije worplijn schoot hij 81,3%. Behalve een makkelijk scorende speler, is Wright ook in staat de supporters in extase te brengen met zijn spetterende dunks. Afgelopen seizoen werd Wright ook winnaar van de Dunk Contest tijdens het DBL All*Star Gala.

Na zijn seizoen in Den Bosch bleek Wright niet te houden te zijn voor het Nederlandse basketbal. De Amerikaan tekende een contract bij BC Orchies. Deze ploeg komt in de Franse Pro-B uit, het op één na hoogste niveau. Wright was hier ook een startende speler die per wedstrijd 29.1 minuten speeltijd kreeg. Achter spelverdeler Austen Rowland was Wright de tweede scorer van de ploeg met gemiddeld 14.3 punten. Daarnaast plukte Wright 5.0 rebounds en produceerde hij 1.4 steals.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden zal Wright vooral als small forward worden ingezet. Op de foto van Robert Verboon is Sean Cunningham te laat om zijn nieuwe ploeggenoot af te stoppen.