Nieuwsbericht

Op bezoek bij Weert voor de beker

20 januari 2014

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het morgenavond voor de beker op tegen Maxxcom BSW. De ploeg van Niels Vorenhout heeft afgelopen week voor het eerst dit seizoen het zoet van een overwinning geproefd, Landstede Basketbal werd verslagen. Zorg en Zekerheid Leiden zit in een lastige periode, maar kan juist in dit duel vertrouwen tanken op weg naar een mooi eindschot van de competitie.

Zo heeft Kevin Thompson hopelijk wat meer informatie in zich op kunnen nemen om volwaardig mee te kunnen draaien in de rotatie en houdt Kasper Averink het goede gevoel van de afgelopen wedstrijden vast. Als ook Josh Duinker dat doet en Worthy de Jong zich weer met basketbal gaat bezighouden in plaats van met randzaken, dan kan er bij Zorg en Zekerheid weer langzaamaan wat gaan groeien op weg naar de belangrijkste fase van het basketbalseizoen.

Voor de ploeg uit Weert is er in dit tussenjaar weinig eer te behalen. Was de ploeg al niet zo breed in de letterlijke en figuurlijke zin, het heeft dit seizoen dan ook wel alles tegen wat maar mogelijk is. Zo was Roman Grigoryev ruim een maand geblesseerd, momenteel zitten Sjors Besseling en Dyon Doekhi in de lappenmand. Dat neemt niet weg dat de eerste zege afgelopen zaterdag een feit was. In een kolkend Boshoven werd Landstede Basketbal verslagen en dus is Leiden gewaarschuwd.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om te spreken van een wederopstanding in Weertse sferen, maar het gevoel van een overwinning is eindelijk weer even terug geweest. Bij Zorg en Zekerheid Leiden is het als gezegd wel eens beter gegaan en juist in de beker kan de ploeg van Toon van Helfteren wat vertrouwen tanken. Het duel in Weert begint om 20.00 uur.