Nieuwsbericht

Kevin Thompson mag morgen aan de bak

17 januari 2014

In de thuiswedstrijden tegen Matrixx Magixx en Landstede Basketbal moest de nieuwste aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden nog toekijken. Morgenavond in Den Helder mag Kevin Thompson dan eindelijk aan de bak. Vandaag is zijn tewerkstellingsvergunning door het UWV afgegeven.

Het meespelen is een opluchting voor Toon van Helfteren. De afgelopen twee wedstrijden gebruikte de Leidse oefenmeester slechts zeven spelers. Dit vertaalde zich aan het eind van wedstrijden in vermoeide spelers, met als gevolg slechte keuzes. Tegen Matrixx Magixx was Zorg en Zekerheid Leiden niet in staat dit om te draaien, tegen Landstede Basketbal bleven de twee punten wel in Leiden.

Zeker in deze laatste wedstrijd werd de kwetsbaarheid van Zorg en Zekerheid Leiden in de verdedigende rebound door Landstede Basketbal overduidelijk blootgelegd. Voor rust pakte Landstede meer aanvallende rebounds (11) dan Zorg en Zekerheid Leiden verdedigende rebounds (8). Normaal pakt een ploeg in de verdedigende rebound zo’n 70 tot 80 procent van de afkaatsende ballen. Laat rebounden nu de specialiteit van Thompson zijn.

De 2.05 meter lange center wordt gezien als een reboundmachine. Thompson is geen speler die aanvallend even 20 punten gaat maken, maar een inbreng van 10 punten en 10 rebounds is voor Zorg en Zekerheid Leiden prima. Bovendien zal Thompson ook een deel van de druk bij Josh Duinker wegnemen.


Wedstrijd live volgen
Het debuut van Thompson is morgenavond overigens via internet te volgen. Den Helder Kings verzorgt van alle thuiswedstrijden een Keemotion livestream. Dat zijn beelden van hoge kwaliteit. De uitzending begint om 19.15 uur, de wedstrijd om 19.30 uur. Dit is de link om het duel live te volgen:http://www.denhelderkings.nl/?p=145.