Nieuwsbericht

Van Helfteren naar DBL All*Star Gala

14 januari 2014

Op zondag 23 februari 2014 vindt in Den Helder het DBL All*Star Gala plaats. Bij de heren is dit keer gekozen voor een wedstrijd tussen de Nederlanders uit de Dutch Basketball League aan de ene kant en de buitenlandse spelers aan de andere kant. Toon van Helfteren is samen met Sam Jones als coach van het Nederlandse team geselecteerd.

Fans kunnen zelf uitmaken welke spelers in de startende vijf van beide teams staan. Op de site van de Dutch Basketball League (www.basketballleague.nl) kunt u uw stem uitbrengen. Aan de rechterkant van de pagina’s staat een button om te stemmen. Ook vindt u hier een button om tickets te bestellen.

Bij het stemmen wordt uitgegaan van posities. Beide startende formaties bestaan uit twee guards, twee forwards en een center. Door het invullen van naam en mailadres wordt een stem geldig gemaakt. Bovendien maken stemmers kans op twee vrijkaarten per persoon. In de week na het sluiten van de stembussen – de laatste dag om te stemmen is 31 januari – worden op de site van de Dutch Basketball League de twee winnaars bekend gemaakt. De resterende zeven spelers worden door de coaches vastgesteld.

Het is niet ondenkbaar dat Van Helfteren in Den Helder een van zijn spelers coacht. Joshua Duinker maakt een goede kans om gekozen te worden. In dat geval komt hij vast weer tegenover Tai Wesley te staan. De Bossche Amerikaan heeft na twee dagen verreweg de meeste stemmen verkregen. Het team van de buitenlanders staat onder leiding van de buitenlandse coaches Ivica Skelin en Jean-Marc Jaumin. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.

Om 11.30 uur spelen de beste spelers onder 23 (geboren na 1 januari 1991) ook tegen elkaar. Hakim Salem is coach van het noordelijke team. Niels Vorenhout staat langs de zijlijn voor Team Zuid. Eventueel geselecteerde spelers van Zorg en Zekerheid Leiden worden ingedeeld bij het zuidelijke team. Begin februari worden beide teams bekend gemaakt.

Stemmen kan via www.basketballleague.nl/allstargala/vote.
De rechtstreekse link naar de ticketverkoop luidt www.allstargala.nl/tickets.html