Nieuwsbericht

Op zoek naar eerherstel tegen Zwolle

13 januari 2014

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden kan zich woensdagavond revancheren voor de teleurstellende weekendbeurt tegen Matrixx Magixx. Het verrassend sterke Landstede Zwolle is de tegenstander in de Vijf Meihal. Leiden heeft nog een appeltje te schillen met de Zwollenaren, die tijdens de uitwedstrijd begin december met 72-59 te sterk bleken.

De ploeg van Herman van den Belt doet het nog steeds uitstekend in de eredivisie. Dit seizoen lijkt alles te kloppen bij de ploeg die traditioneel altijd prima Amerikanen weet binnen te hengelen. Ook dit jaar is daarop geen uitzondering. JT Tiller, Holden Greiner en Justin Stommes vormen de delegatie van overzee en de drie stellen niet teleur.

Met daarbij nog de jonge guard Leon Williams die dit seizoen goed bezig is en oud-Leidenaar Kenrick Zondervan als stormram onder de borden heeft Landstede gewoon een heel uitgebalanceerd team waar het goed zit.

Bij Leiden is er nog een hoop werk te verzetten. Met de komst van Kevin Thompson is er in ieder geval wat meer ‘body’ onder het bord aangetrokken en het is te hopen dat de Amerikaan zijn werkvergunning heeft woensdag. Dat zou voor de rotatie prettig zijn, tegen Wijchen speelde Leiden na het vertrek van Jason Conrad met slechts zeven spelers. De jonge garde liet Toon van Helfteren de hele wedstrijd op de bank zitten.

 

Woensdag om 20.00 uur gaat Zorg en Zekerheid dus op zoek naar de eerste zege in 2014 tegen de (gezien de verliespunten) koploper van de eredivisie. Hopelijk gebeurt dat in een volle Vijf Meihal, de ploeg kan de steun in ieder geval goed gebruiken in een moeilijke fase.