Nieuwsbericht

Kevin Thompson vervangt Jason Conrad

6 januari 2014

Zorg en Zekerheid Leiden heeft Kevin Thompson aangetrokken als vervanger van Jason Conrad. Voor de 2.05 meter lange Thompson is inmiddels een werkvergunning aangevraagd. Zorg en Zekerheid Leiden hoopt de 24-jarige Amerikaan zo snel mogelijk in te kunnen zetten.

Thompson (geboren op 6 mei 1989) is afkomstig van Morgan State, dat uitkomt in de NCAA Division 1. In zijn vier collegejaren stond Thompson standaard in de starting five, de ene keer als center, de andere keer als power forward. In zijn laatste jaar (het seizoen 2011/2012) was hij goed voor 10.8 punten en 8.2 rebounds. Daarnaast pakte hij per wedstrijd 1.2 blocks mee. Zijn beste seizoen was twee jaar eerder. Thompson tekende toen voor 12.7 punten, 11.8 rebounds en 1.3 blocks. Het bezorgde hem een plaatsje in het All Star Team van de Mid-Eastern Athletic Conference. Tevens werd Thompson gekozen tot Tournament MVP en Defensive Player of the Year. In 2011 werd Thompson opnieuw uitgekozen voor het All Tournament Team. In het Conference All Star Team werd Thompson een plaatsje in het tweede team toebedeeld.

Afgelopen seizoen was de 113 kilo zware Thompson starter voor MBK Rieker Komarno. Voor dit team uit Slowakije noteerde Thompson in 44 wedstrijden gemiddelden van 14.9 punten, 11.2 rebounds (beste in de competitie) en 1.1 blocks (vijfde in de competitie). Eurobasket.com riep Thompson uit tot beste center van de Slowaakse competitie. Vanzelfsprekend kreeg hij een plek in het All Star Team en het All-Imports Team.

Dit seizoen begon Thompson bij Slask Wroclaw. Voor de Poolse formatie kreeg hij slechts vijftien minuten speeltijd, maar daarin was hij altijd nog goed voor 5.6 punten en 5.6 rebounds.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden wordt Thompson de vervanger van Jason Conrad. De 2.13 meter lange center/forward speelde vijftien wedstrijden in de Dutch Basketball League. Gemiddeld kreeg hij 14.4 minuten, waarin hij goed was voor 4.5 punten en 2.7 rebounds.