Nieuwsbericht

ZZ Leiden op de Limburgse tour

19 december 2013

Vijftien wedstrijden gespeeld, nul punten. Zie daar de droevige score van Maxxcom BSW, zaterdag voor de tweede keer dit seizoen de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden. Nu de EuroChallenge voltooid verleden tijd is, kan de Leidse formatie zich weer helemaal op de competitie richten. Met op Tweede Kerstdag natuurlijk de prachtige topper in de Vijf Meihal tegen SPM Shoeters. Maar eerst moet het varkentje Maxxcom BSW nog wel even gewassen worden.

Hoewel een puntloze laatste plaats natuurlijk niet voor niets is, heeft Maxxcom BSW in genoeg wedstrijden goed partij gegeven en hier en daar zelfs winstkansen gehad. Aris had in Weert zelfs een inhaalrace in het vierde kwart nodig om uiteindelijk in de buzzer één punt meer te hebben gescoord.

Ook Zorg en Zekerheid Leiden weet dat het niet zo maar even gedaan is. In Leiden speelde de thuisploeg slap en slordig. Dat gaf de Limburgers de gelegenheid om te gaan rusten met een 25-35 voorsprong. Aan het begin van het vierde kwart was het 44-45 voor de bezoekers. Daarna sloeg Zorg en Zekerheid Leiden toe, maar een bommetje van Sjors Besseling bracht het verschil een minuut voor tijd nog op drie punten. Zorg en Zekerheid Leiden liet zich echter niet nog een keer verrassen en won uiteindelijk nog met 66-59.

Maxxcom BSW leunt onder andere sterk op twee oud-spelers van de club uit de Sleutelstad. Forward Sjors Besseling is per wedstrijd goed voor 10.9 punten en 4.6 rebounds. De andere oud-Leidenaar is spelverdeler Jeremy Ormskerk. Per wedstrijd gooit hij er 12.6 punten in en deelt ook nog eens 4 assists uit.

De ‘man in the middle’ is Kenneth van Kempen. De 2.08 meter lange center heeft een verraderlijk linkerhandje waarmee hij veel verdedigers te snel af is. Van Kempen tekent voor 12.1 punten en 8.7 rebounds. In zijn kielzog begint Joost Padberg het ook steeds beter te doen. De 2.02 meter lange forward noteerde een week terug tegen BC Apollo zijn eerste double double van het seizoen: 16 punten en 13 rebounds.

De meest opmerkelijke speler van Maxxcom BSW is zonder twijfel de Russische Limburger Roman Grigorev. De 2.00 meter lange forward tekent voor 12.2 punten en 5.2 rebounds. Zo opende Grigorev, die destijds tegen Zorg en Zekerheid Leiden in de lappenmand zat, de competitie met 25 punten tegen SPM Shoeters. Afgelopen weekend keerde Grigorev na een maand rust weer terug op de Nederlandse velden. Tegen Den Helder kwam hij al weer tot 15 punten.

Al met al een ploeg waarmee Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk geen moeite mag hebben. Maar zoals Toon van Helfteren en Mohamed Kherrazi na de wedstrijd voor de EuroChallenge tegen Kataja Basket al stelden, Zorg en Zekerheid Leiden is in staat om binnen korte tijd van fantastisch basketbal naar slordig en ongeconcentreerd spel te gaan. Daardoor kan iedere tegenstander een gevaar zijn. Laat Zorg en Zekerheid dat label nou maar eens van zich afschudden.