Nieuwsbericht

ZZ zwaait af in Europa tegen Kataja

16 december 2013

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden neemt het in de laatste speelronde van de poulefase van de EuroChallenge op tegen Kataja uit het Finse Joensuu. Leiden is helaas al uitgeschakeld, maar dat betekent niet dat het ongetwijfeld wel met een goed gevoel zal willen afzwaaien in Europa.

Kataja Basket heeft de beschikking over twee sterke Amerikanen. Dat waren er overigens drie. Renaldo Major werd echter vorige week ontslagen bij de Finse ploeg. In de vorige wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden was hij nog goed voor 14 punten en 4 rebounds. Hij werd na het verlies tegen Bakken Bears uit de ploeg gezet. Ook Juho Nenonen is er niet bij. De startende small forward is geblesseerd.

Mike Morrison is een 2.05 meter lange forward die in 2012 van George Mason University kwam. Afgelopen seizoen kwam de 24-jarige speler uit voor Apoel op Cyprus. In de competitie komt Morrison (hier op de foto van Vesa Kuukka/Kuvanmaailma in actie tegen Zorg en Zekerheid Leiden)  aan een gemiddelde van 15.0 punten, 8.8 rebounds en 1.9 blocks per wedstrijd. In de EuroChallenge is hij goed voor 13.6 punten, 7.6 rebounds en 2.0 blocks. Hij is de absolute statstuffer van Kataja Basket en een gevaar onder de borden.

Brian Greene is een 1.96 meter lange swingman. Nadat hij Florida A&M in 2007 verliet, maakte de 30-jarige Greene tussenstops in de Dominicaanse Republiek, Nieuw-Zeeland, Oekraïne en Turkije. Greene speelt de laatste tijd meer en heeft zijn stats opgevoerd naar gemiddeld 11.9 punten en 5.7 rebounds. Greene is tot nu toe nog geen starter bij de Finnen. In de EuroChallenge staat hij gemiddeld 19.8 minuten in het veld en is daarin goed voor 8 punten en 5.6 rebounds.

De 33-jarige spelverdeler Teemu Rannikko kan scoren, maar zijn kwaliteiten liggen vooral in de eindpass. De 1.89 meter lange Rannikko, die afgelopen seizoen actief was voor het Sloveense Olimpija Ljubljana tekent in de competitie voor 12.5 punten en 5.3 assists. In de EuroChallenge komt hij tot 8.2 punten per wedstrijd, maar daar staat dan wel weer een gemiddelde van 4.2 assists tegenover.

Voor deze wedstrijd geldt opnieuw dat iedereen met een ticket iemand gratis mag meenemen. Zo hoopt de club op nog één keer een fantastische pot in Europa in een volle Vijf Meihal. De wedstrijd begint om 20.00 uur!