Nieuwsbericht

Supporter in de Spotlights - 3: Ruud Haamke

7 december 2013

Bij ZZ Leiden kent iedereen hem. Naast DJ tijdens de thuiswedstrijden is hij ook een belangrijke schakel voor alle entertainment, maar ook sponsor van het eerste uur prominent Devil lid en misschien wel boven alles, al vanaf zijn jeugd grote fan van Basketball in Leiden (en dat voor een inwoner van Den Haag!!): Ruud Haamke

RUUD HAAMKE - DE SUPPORTER IN THE SPOTLIGHTS

(interview afgenomen voor ZZ – Weert)

Wie ben je?

Ruud Haamke. ZZ is een uit de hand gelopen hobby.  Je zou kunnen zeggen dat alle licht, geluid en beeld door mijn bedrijf Super Sound Leiden geregeld wordt. 

 

Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen?

Als jong ventje ben ik in de Parkertijd tribunebouwer geweest. Toen ben ik ook voor mezelf begonnen met een simpele disco. Dat bedrijf groeide en groeide. BS Leiden vroeg om sponsors en ik ben met Super Sound Leiden erin gedoken. Op een gegeven moment is de opzet van het huidige ZZ begonnen. Illustere namen hoor: Rob en Theo Knijnenburg, Marcel Verburg, noem ze maar op. Ik heb vanaf het begin licht en geluid verzorgd. Ik denk dat het nu uitgegroeid is tot meer dan dat: entertainment zou ik het nu noemen.

 

Heb je een vaste plek in de hal?

Haha, wat denk je? Iedereen kent die kop die boven de geluidstafel in de hoek uitsteekt.

 

Wat is je kippenvelmoment van ZZ?

Dit is na vraag 1 de makkelijkste vraag. Dat is de wedstrijd van de eeuw geweest tegen Groningen. Er is nog een moment, maar die bewaar ik voor de volgende vraag.

 

Welke speler moet er in de Hall of Fame?

Komt-ie: Arvin Slagter. Een leidersfiguur en aanvoerder van de eerste orde. Als geen ander kon hij binnen en buiten de lijnen zijn team coachen. Nou wil je dat kippenvelmoment ook nog weten neem ik aan. Dat was in die finale tegen Groningen. Arvin had alles gegeven en meer dan dat. Ergens in de wedstrijd moest hij bij de bank kotsen van vermoeidheid. Nog geen tien seconden later stond hij weer in het veld. Karakter man!

 

 

Wat verwacht je van dit seizoen?

Het zou mooi zijn als we er een speler bij konden krijgen, maar ja, we zitten al aan de limit van het budget. Dream on Ruud zullen ze wel zeggen, maar een mooie droom zou uitkomen als we er een echt leiderstype bij kregen. Lukt dat, dan eindigen we hoog, heel hoog.

“PING” We onderbreken het schrijven van dit interview voor een belangrijk bericht. ZZ Leiden verslaat zojuist de Bakken Bears in Denemarken nog wel na heel lang achtergestaan te hebben. Leidûh toonde karakter en vechtlust. Ze kunnen ‘t wel. (Sorry Ruud, maar dit moest er even tussendoor)

 

Wat verwacht je van de supportersvereniging The Devils?

Dat ze veel doen voor de vaste supporters en ik kan zonder meer zeggen dat ze dat al doen. Als ik toch een naam moet noemen is dat die van Marja van Tilburg. Altijd in de weer voor de Devils. Schitterende foto’s, Facebook en nog veel meer. De Devils hebben een topper in huis. Ik maak hierbij gelijk even reclame voor het feest in maart in het Koetshuis. Daarbij wordt met de toegangsprijs ook nog eens gedacht aan de supporter die wat minder centen te makken heeft. Een hele avond los gaan met alles drop en dran voor €12,50. Maar dan moet je wel lid zijn ja!

 

Volg je de fansite?

ZZekerZZ!

 

En dan wil ik dit nog even zeggen:

Complimenten voor het bestuur. Het is oh zo makkelijk om vanaf de zijlijn een bak kritiek te geven, maar in zes jaar staat er toch een organisatie als een huis. ZZ heeft zich blijvend gevestigd in de top van basketballend Nederland en dat is zeer zeker hun verdienste. Wat die gasten er aan vrije tijd insteken geloof je niet. Ik heb wel eens de term “snoepreisjes” gehoord als bestuursleden meegaan naar een buitenlandse wedstrijd. Toevallig weet ik dat dat (voor het grootste deel) door henzelf betaald wordt. We moeten blij zijn met de heren zeg ik altijd maar. En nu ik toch met complimenten bezig ben: al de vrijwilligers die helpen, jongens hartstikke bedankt. Jullie zijn echte kanjers! 

En nou wegwezen, de wedstrijd begint weer en de mensen zitten te wachten op muziek en licht van Super Sound Leiden jongen!

 

Ruud Fray