Nieuwsbericht

Cholet op bezoek bij Leiden

9 december 2013

Het duel tegen Cholet is voor Zorg en Zekerheid Leiden dinsdag nog wel degelijk van belang in de EuroChallenge. Door de prachtige zege in Denemarken doet Leiden nog mee in de poule en kan het nog 'gewoon' een ronde doorkomen. Dan zal er wel gewonnen moeten worden van de sterke Fransen.

In Frankrijk was Zorg en Zekerheid volkomen kansloos. Het kapitaalkrachtige Cholet troefde de ploeg van Toon van Helfteren op alle fronten af en won het met 74-52. Een beter onderling resultaat, daar hoeft Leiden het dus niet voor te doen in de Vijf Meihal. Dat hoeft overigens ook niet, want Cholet lijkt met drie keer winst en één keer verlies wel zeker van het bereiken van de volgende ronde.

Een zege op zich zou al een fantastisch resultaat zijn. De Fransen beschikken over uitstekende Amerikanen, waarbij spelverdeler Terrell Stoglin lekker bezig is voor zijn team en Justin Burrell vooral in de wedstrijd tegen Leiden positief opviel. Van Helfteren en zijn assistent Raoul Straathof hebben dus op de dvd goed kunnen analyseren waar het mis ging en wellicht is de focus bij de Fransen iets minder omdat het de eerste wedstrijd zo eenvoudig won.

Alles zal bij Leiden moeten kloppen en het leeuwenhart dat in Aarhus werd getoond zal aanwezig moeten zijn om tot het gewenste resultaat te komen, tot zover is duidelijk. Een volle Vijf Meihal zou daarbij natuurlijk prachtig zijn. Iedereen met een kaartje mag een introducee meenemen als speciale actie vanuit de club. Daarmee wordt het kaartje goedkoper en kunnen we er met zijn allen een mooie basketballfeestje van maken!