Nieuwsbericht

Topper op het menu in Zwolle

7 december 2013

Het duel tussen Landstede Zwolle en Zorg en Zekerheid Leiden op zondagmiddag is met recht een topper te noemen. De Zwollenaren doen het uitstekend dit seizoen en staan met tien zeges en slechts één nederlaag fier bovenaan. Leiden verraste deze week met een hele knappe overwinning in Denemarken, waar Bakken Bears werd verslagen.

Dat was de eerste Europese winst van dit seizoen en daardoor is Leiden nog niet uitgeschakeld in de EuroChallenge. Er zal thuis tegen Cholet en Kataja gewonnen moeten worden om alsnog een plekje in de tweede ronde af te dwingen. 

Echter, de focus ligt eerst in het mooie Landstede Sportcentrum, waar zondag om 15.00 uur wordt gestart. Zwolle heeft als eigenlijk ieder jaar weer een paar kanjers van Amerikanen (voor Nederlandse begrippen uiteraard) binnengehaald. Holden Greiner en Justin Stommes zijn de sterkhouders van de succesvolle ploeg, die tot op heden alleen in Den Helder de punten moest afstaan. Met daarbij de nuttige inbreng van JT Tiller, Nikki Hulzebos en de opgebloeide Sergio de Randamie is Landstede dit jaar een team om serieus rekening mee te houden.

 

Bij Leiden is het nog altijd wisselvallig. In Denemarken werd heel knap gewonnen, evenals tegen Weert afgelopen zaterdag. Tegen de hekkensluiter was het echter niet best wat de mannen van Toon van Helfteren lieten zien. Zorg en Zekerheid handhaaft zich ondertussen wel gewoon netjes in de top vier, waar het samen met Wijchen en Den Bosch op 16 punten staat. Een overwinning in Zwolle zou in ieder geval een zeer welkome opsteker zijn voor de nog wat zoekende Leidse ploeg.