Nieuwsbericht

Supporter in de Spotlights - 2: Mieke Koolen

28 november 2013

Dit keer is het woord aan Mieke Koolen, jarenlang een steunpilaar voor de Leiden Devils en ons 3e erelid. Ruud Fray sprak haar half november 2013.

DE SUPPORTER IN THE SPOTLIGHTS: MIEKE KOOLEN

Iedereen die al wat langer supporter is kent “onze” Mieke. Jarenlang heeft zij zich onvermoeibaar ingezet voor de Devils. Het is daarom meer dan tijd haar eens flink in het zonnetje te zetten, dat wil zeggen: the spotlights in dit geval. Natuurlijk doen we dat aan de hand van de vaste vragen.

 

Wie ben je?

,,Mieke Koolen.” (tja, geen ijzersterke start, maar dit krijg je als je zulke onnozele vragen stelt. Sorry lezers)

Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen?

,,Dan moeten we terug naar de Parker- en Elmextijd. Samen met vriendinnen gingen we in de rust naar de wedstrijden. Het was dan gratis weet je. Nou, we kwamen niet echt voor het basketball, maar voor de Lange Mannen haha. Vooral die Amerikanen, wauw!, gespierd en wát een benen! Heel interessant natuurlijk voor ons in die tijd. Mitchel Plaat, Washington, maar later ook Emile Hagens waren schatjes hoor. Later leerde ik Richard kennen en keek ik niet meer naar die kerels. Richard deed al iets in de organisatie van de Devils en op een gegeven moment vroeg Theo Konijnenburg of ik mee wilde helpen de bussen te regelen naar de uitwedstrijden. Uiteindelijk deed ik de leden- en financiële administratie er ook nog bij. Het liep allemaal vreselijk uit de hand wat werk betreft. Zeker toen de finalereeks tegen Gas Terra was niet meer te doen. Tweehonderd telefoontjes en mailtjes op een dag……. Tja. Het werd toen tijd om een stapje terug te doen.”

Heb je een vaste plek in de hal?

,,Ja. Dat is er langzamerhand in gegroeid. Ik sta schuin achter de bank. Het is fascinerend om te zien hoe de spelers de wedstrijd meebeleven als ze op de bank zitten. Dat geeft iets extra’s. Soms heb ik heimwee naar de tijd van Monta. Wat een inzet en enthousiasme! Die nam iedereen op sleeptouw. En vergeet het coachen van Arvin niet.”

 

 

Wat is je kippenvelmoment van ZZ?

,,Joh, ik kan er zoveel noemen, maar natuurlijk is de legendarische finale tegen de Flames er een van. Een ander, zeker niet minder moment, is de eerste keer dat we in de Maaspoort van Den Bosch wonnen. Het ging om een punt maar in feite ging het om meer: de terugkomst van Leiden als basketballstad.”

Welke speler moet er in de Hall of Fame?

,,Ook hier moet ik er meer noemen hoewel dat niet van je mag natuurlijk. Seamus, David Chiotti, Monta en zeer zeker ook Arvin. Die jongen heeft zoveel betekend voor ZZ. Triest dat een enkeling meende hem uit te fluiten toen er afscheid van hem werd genomen.” (helemaal mee eens Mieke!)

Wat verwacht je van dit seizoen?

,,Ik hoop dat de fans het me niet kwalijk nemen, maar ik denk dat we niet verder komen dan de vierde plek.”

Wat verwacht je van de supportersvereniging?

,,Ik hoop dat die  zo uitgroeit dat we een echte vuist kunnen maken en werkelijk invloed hebben op het beleid. Die toegangsprijzen bijvoorbeeld. Dat kan toch helemaal niet?”

Volg je de fansite?

,,Jawel, met regelmaat, maar ik kijk niet elke dag.”

En dan wil ik dit nog zeggen: 

,,Mooi, dat ik ook nog wat spontaans mag zeggen, had ik niet verwacht.

Ik wil alle supporters, die de afgelopen jaren ons gesteund hebben ontzettend hartelijk bedanken. Het was hard werken, maar de lol en het enthousiasme dat ik terugkreeg was hartverwarmend.”