Nieuwsbericht

Kraker in de Martiniplaza

22 november 2013

GRONINGEN - Zaterdag staat de kraker in de Martiniplaza tussen GasTerra Flames en Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Na de seizoensouverture, waarin het 69-63 werd in Leids voordeel, zullen de Noorderlingen zeker iets goed willen maken in eigen huis.

De kaarten liggen sinds die eerste wedstrijd op 5 oktober wel wat anders, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Groningen heeft de toen geblesseerde Arvin Slagter al een tijdje terug en haalde in plaats van de eveneens geblesseerde Dan Coleman tussentijds Jeff Robinson. En dat blijkt voorlopig een schot in de roos. Robinson is momenteel de sterkste Groningse speler en mede door zijn inbreng doet GasTerra wat er van de ploeg verwacht mag worden; veel winnen.

 

Samen met ook de inmiddels prima ingepaste oud-Leidenaar Slagter, Ross Bekkering en natuurlijk Jason Dourriseau, al jaren een van de dragende spelers van Groningen, is de ploeg uit het Noorden kampioenskandidaat bij uitstek. Zeker nu ook SPM Shoeters twee weken geleden aan de zegekar werd gebonden, kan het vertrouwen niet meer stuk. Alleen in Europa wil het nog niet zo vlotten, maar dat is gezien de financiële verhoudingen, net als bij Leiden overigens, niet zo gek.

 

Zorg en Zekerheid Leiden zal gesteund worden door een behoorlijke delegatie uit de Sleutelstad. Zij gaan morgenochtend al weg en zullen de Grote Markt, net als vorig jaar, toen Leiden overigens niet won, weer voor even in beslag nemen. Het is te hopen dat de spelers van Leiden ook de Martiniplaza weer even van hen kunnen maken. De ploeg snakt naar een succesje, want na de fletse zege thuis op Amsterdam en de drie nederlagen in Europa, loopt het team van Toon van Helfteren niet echt over van zelfvertrouwen. Alleen een goed resultaat, waarbij de puzzelstukjes eens in elkaar vallen, kan daar zeker verandering in brengen. Het duel begint om 19.30 uur.