Nieuwsbericht

Supporter in de Spotlights - 1: Steijn Luykx

9 november 2013

De rubrieke Supporter van de Week is overgenomen door Ruud Fray van Vincent Giesbert. Voortaan is de naam van de rubriek: Supporter in de Spotlights

Al sinds oprichting is de nummer 1 op de Devils ledenlijst, Steijn Luykx, hij is zo'n beetje lid vanaf zijn geboorte. Hoog tijd om de jonge Devil voor te stellen.

DE SUPPORTER IN THE SPOTLIGHTS
Deze keer een wel heel bijzondere supporter: de nummer 1 van de ledenlijst van de Devils. Er is wel meer bijzonder aan deze fan.
Wie ben je?
‘’Ik heet Steijn Luykx en ik ben net zeven geworden.”

Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen?
,,Mijn papa, Martijn, heeft samen met vrienden ZZ opgericht. Dat was net toen mama van mij in verwachting was. Toen ik nul was, nou ja vier weken oud, ging ik in de maxi cosy mee naar een wedstrijd. Toen de Devils een jaar later werden opgericht heeft papa me gelijk lid gemaakt. Nou ben ik nummer een en ik blijf mijn hele leven lid.”

Is basketball belangrijk bij jou thuis?
Papa heeft altijd gebasketballd en is nu trainer en mijn mama heeft ook altijd gespeeld. Mijn zusje zit bij de peanuts van ZZ. We hebben het altijd over basketball. We kijken ook naar de NBA.”

Speel je zelf basketball?
Jaaaa! Ik ben begonnen bij de peanuts, maar ben geselecteerd voor onder de tien. Ik speel tegens jongens die een kop groter zijn dan ik.” Zijn vader, die er natuurlijk bij zit vertelt dat het nog een beetje anders is. ,,Okee, gisteren speelde ik tegen jongens van de Grashoppers die wel twéé koppen groter waren.” (Als bewijs krijg ik een filmpje te zien die zijn woorden bevestigen. Dat niet alleen: ik zie Steijn een geweldige interceptie doen, gevolgd door een weergaloze pass. Tot zijn tevredenheid wordt die omgezet in een score door een medespeler. Nu maar hopen dat er geen scouts aanwezig waren….)

Heb je een vaste plek in de hal?
,,Nee, soms zitten we op de plastic stoeltjes en soms op de houten banken. Dat ligt eraan of er ook vriendjes mee gaan.”

Welke speler vind je de beste?
,,Sean! Dat is echt de allerbeste. Hij gooit zowat alle ballen erin. Hij speelt ook op dezelfde positie als ik.”Wat verwacht je van dit seizoen?
“Eh, we worden tweede.” Zijn vader fluistert hem wat in het oor. ,,Maar natuurlijk hoop ik dat ze eerste en kampioen worden,” antwoordt het manneke haastig.

Wat is het leuke aan basketball?
‘’De bal gooien en een teamuitje.”

Wat is er niet leuk aan?
,,Een bal in je gezicht.”

Wat wil je nog even zeggen?
,,Ik vind basketball harstikke leuk en wil later ook in het eerste spelen. Wat een herrie is het altijd in de hal. Ik krijg soms helemaal kippenvel!”

Dan is het tijd voor de wedstrijd tegen die Kings, die vanzelfsprekend en met twee vingers in de neus gewonnen wordt door ZZ. Alsof dat niet genoeg is gaat hij even later op de foto met Sean Cunningham. Eens zal Steijn zijn opwachting maken in het eerste en toetreden tot de fanatieke en luidruchtige aanhang, beter bekend als The Leiden Devils.