Nieuwsbericht

Revanche op Den Helder?

1 november 2013

LEIDEN - Hoewel de competitie pas enkele weken bezig is, staan Zorg en Zekerheid Leiden en Den Helder Kings al voor de tweede keer tegenover elkaar. Het vormt de opmaat naar de start van het Europese avontuur voor ZZ Leiden. Ongetwijfeld zal Toon van Helfteren vertrouwen willen tanken op weg naar dat eerste duel tegen Bakken Bears.

Bovendien speelt er natuurlijk ook nog wel een stukje revanchegevoel mee voor Leiden. In Den Helder ging de zege namelijk met 77-69 naar de Kings. Op een korte fase in dat duel na kwam Zorg en Zekerheid Leiden er niet echt aan te pas. Het verschil was groter dan de uitslag doet vermoeden.

Zorg en Zekerheid Leiden was in die eerste ontmoeting echter nog niet compleet. Mohamed Kherrazi zat een schorsing van één wedstrijd uit, terwijl Whit Holcomb-Faye vanwege een knieblessure nog niet in actie kwam. Zaterdag treedt Zorg en Zekerheid Leiden op volle sterkte aan tegen de Kings, ongetwijfeld gebrand op revanche.

Den Helder Kings leek voor de start van het seizoen een gevaarlijke outsider te worden. Met Rogier Jansen en Ties Theeuwkens werden twee goede Nederlanders in huis gehaald. De drie Amerikanen – Raymond Cowels, Emanuel Ubilla en Reggie Keely – passen prima in het team van de Belgische coach Jean-Marc Jaumin. Na een goed begin met twee zeges heeft de ploeg uit de kop van Noord-Holland inmiddels drie nederlagen op rij geleden en is afgezakt naar een enigszins teleurstellende zevende plaats.

De wedstrijd tussen Leiden en Den Helder begint om 20.30 uur in de Vijf Meihal. Alle steun is welkom in een tot nu toe lastig seizoen voor de thuisploeg, dus kom naar de hal en schreeuw de ploeg naar de vierde overwinning van dit seizoen!