Nieuwsbericht

Voor het eerst compleet aan de start?

22 oktober 2013

Het team van Zorg en Zekerheid Leiden speelt morgenavond al weer de vierde uitwedstrijd op rij. Het is niet ondenkbaar dat Whit Holcomb-Faye morgenavond in Wijchen tegen Matrixx Magixx zijn debuut voor Zorg en Zekerheid Leiden in de Dutch Basketball League maakt.

Coach Toon van Helfteren kan Holcomb-Faye goed gebruiken. Tot nu toe was de rotatie niet heel diep te noemen. Jaron Dijkhuizen, Bas Nelemans en Yannick Franke pikken hier en daar wel wat minuten mee, die later in het seizoen misschien van pas komen, maar een wedstrijd spelen met alle acht contractspelers zou zeer welkom zijn.
Ondanks alle perikelen (naast de blessure van Holcomb-Faye, zat Mohamed Kherrazi al een keer een schorsing uit en miste Jason Conrad vanwege ziekte eigenlijk twee wedstrijden) speelde Zorg en Zekerheid Leiden vorige week een goede wedstrijd tegen SPM Shoeters. Er werd weliswaar verloren, maar het vertoonde spel in de eerste drie kwarten, biedt zeker hoop voor de toekomst. Mike Schachtner heeft zijn schot teruggevonden en Sean Cunningham blijft ook maar doorgaan met scoren. Jason Conrad deed nuttige dingen en Josh Duinker vocht harde duels uit met Tai Wesley.
Het is eigenlijk wachten op de explosie van Worthy de Jong. De alleskunner heeft nog niet de juiste vorm te pakken. Het spel van de international is momenteel wat wispelturig. Maar ook al staat de Jong dan bovenaan in het klassement van balverlies, tegen GasTerra Flames en BC Apollo stond hij er wel toen het om de knikkers ging.
Matrixx Magixx heeft tot nu toe pas drie wedstrijden gespeeld. Dat leverde een zege in Amsterdam op, maar de twee duels voor eigen publiek (tegen Landstede Basketbal en GasTerra Flames) gingen verloren. Matrixx Magixx, dat op de Open Dag in Leiden nog van Zorg en Zekerheid Leiden won, is er dan ook op gebrand om het Wijchense publiek reden tot een feestje te geven.
Het lamleggen van Robbie Sihota, de double double machine van Matrixx Magixx, is een eerste vereiste om te kunnen winnen. Sihota speelt niet alleen onder het bord goed mee, de Canadees heeft ook een aardige driepunter in huis. Dat demonstreerde hij eens te meer in Leiden. De rotaties in de Leidse verdediging waren toen nog niet van dien aard dat dit kon worden afgestopt. “Maar daar hadden we ook nog niet op getraind”, liet assistent-coach Raoul Straathof, die onlangs vader werd, destijds weten. In de wetenschap dat Zorg en Zekerheid Leiden de beelden van de tegenstander goed analyseert, mag je verwachten dat het team zich niet weer laat verrassen door Sihota.
Bij Matrixx Magixx komt veel gevaar van de Nederlanders. Stefan Mladenovic, Thijs Vermeulen, Matthew van Tongeren, Dimeo van der Horst en Sjors Poels beschikken over voldoende kwaliteit om het menig eredivisieploeg lastig te maken. Van de twee Amerikanen (Patrick Richard en Roger Franklin) valt Franklin in de competitie behoorlijk tegen. In Leiden was hij nog goed voor 21 punten en 11 rebounds, maar in de drie competitiewedstrijden komt de small forward slechts tot 5 punten en 1 rebound gemiddeld. Richard doet het daarentegen wel beter. Met 13.7 punten per wedstrijd is hij topscorer voor de formatie van coach Michael Schuurs.
Wie niet in de gelegenheid is om naar Wijchen af te reizen, kan zijn heil op internet zoeken. Via het DBL-kanaal is de livestream van dit duel te volgen. Surf naar de volgende webpagina: http://new.livestream.com/DBL/events/2483737.