Nieuwsbericht

Onder 23 vijfde in Summerleague

1 juli 2007

De ploeg van Zorg en Zekerheid is vijfde geworden in de FEB Summerleague 23 & Under door zaterdag met 69-67 te winnen van Matrixx Magixx en zondag Rotterdam in eigen hal te kloppen met 71-69. De Summerleague werd gewonnen door EiffelTowers, dat in de finale met 73-62 van Amsterdam won. Jong Oranje, met de ZZ Leiden-spelers Aron Royé en Wouter Breel, werd derde door een 76-68 zege op Landstede.

De ploeg van Martin Hoekstra en Lennert Dorrepaal won zaterdag op het nippertje van Matrixx Magixx: 69-67. Twee minuten voor tijd leidde ZZ Leiden nog met 69-59. Mick Burger was met 25 punten topscorer, gevolgd door Jeroen Slor (17) en Joey Schelvis (16). Maar het was natuurlijk wél genoeg om zondag de wedstrijd om de vijfde plaats tegen Rotterdam te mogen spelen.

Hoekstra en Dorrepaal konden weer beschikken over Sjors Besseling, die tot en met zaterdagmorgen met de nationale A-ploeg in Almere trainde. Ook was Jeroen van Dorp er dit weekeinde weer bij. Hij raakte in december vorig jaar geblesseerd.

Het werd met name in de tweede helft een boeiende wedstrijd. Rotterdam domineerde in de eerste twintig minuten, maar een eindsprint van ZZ Leiden in de slotminuten van die eerste helft maakte er weer een wedstrijd van: rust 35-32. In het derde kwart zorgde Paul van der Meer bij 44-42 voor de eerste voorsprong voor Zorg en Zekerheid.

Omdat Rotterdam in foutenlast kwam en maar acht spelers ter beschikking had, leek ZZ Leiden gemakkelijk te gaan winnen, toen Sjors Besseling in het vierde kwart met een driepunter voor 61-52 had gezorgd. Maar het werd nog akelig spannend. Zelfs op twee seconden van het eind was de winst nog niet zeker.

Bij drie punten achterstand gooide Rotterdammer Yasalde Paz Costa echter zijn beide vrije worpen binnen. De enige kans voor Rotterdam was de tweede missen en gokken op de rebound. Nu moest er een snelle fout worden gemaakt. Dat gebeurde, maar Mick Burger was slimmer dan Paz Costa en gooide de tweede vrije worp tegen de ring, zodat de klok ging lopen en er geen tijd meer was voor een Rotterdams schot.

Topscorers ZZ Leiden: Jeroen Slor 17 (16 rebounds), Sjors Besseling 16 (9 reb), Mick Burger 13, Joey Schelvis 12, Paul van der Meer 11 (10 reb).