Nieuwsbericht

Onder 23 verslaat Ierland

16 juni 2007

Het team van Zorg en Zekerheid dat deelneemt aan de Summerleague 23 & Under van de FEB, heeft zaterdag ook de laatste poulewedstrijd gewonnen. In Den Bosch werd het 84-69 tegen de nationale ploeg van Ierland. Door dit resultaat is ZZ Leiden tweede geworden in de groep en speelt aanstaande zaterdag in Sporthallen Zuid in Amsterdam om 13.00 uur tegen Amsterdam Astronauts, de nummer 3 uit de andere groep.

Omdat coach Martin Hoekstra moest meedoen met de supporters in het toernooi in Nijmegen, werd het team dit keer gecoacht door Roberto van den Broek. Leiden begon moeizaam, mede omdat een aantal jongens door fileproblemen (niet geluisterd en niet via Rotterdam gereden...) aan de late kant arriveerde.

De acht man die zich wel optimaal konden voorbereiden bleven de nationale jeugdploeg van Ierland maar net voor in het eerste kwart: 18-17. In het tweede deel liep het een stuk beter. Zowel aanvallend als verdedigend wasZZ Leiden de Ierland de baas en nam een beslissende 42-26 voorsprong. Na de rust ging het gelijk op, waardoor het verschil gehandhaafd bleef en tenslotte uitkwam op vijftien punten: 84-69.