Nieuwsbericht

Wie zijn de bestuursleden van de Devils?

2 september 2013

Vorig jaar is er een nieuw bestuur gekomen voor de Leiden Devils. Ik heb het idee, hoewel ik niet helemaal objectief ben, dat er een heleboel goed werk is verricht. Voltallig is besloten dit jaar door te gaan en er weer wat moois van te maken. Over wie hebben we het dan eigenlijk? Wie zijn die mensen die zich inzetten voor ZZ en de fanclub?

Nu de training is begonnen en met de Open Dag voor de deur lijkt een introductie aan de hand van een paar vragen op zijn plaats:

 

Je naam, leeftijd, beroep en woonplaats:

Michel Barendse: Michèl Barendse 47 jaar trainer/adviseur medezeggenschap Voorschoten, geboren in Oegstgeest, opgegroeid in Leiden (Zuid-West). 

Vincent Giesbert: 29 jaar, leerkracht basisonderwijs De Springplank groep 5. Woonplaats Leiden, om de hoek bij de 5-Meihal. Verder aankomend vader in december.

Nanja Giesbert-de Haan: (getrouwd met Vincent), leeftijd: 29, parttime sales groepsuitjes bij een evenementenbureau in Leiden, in december ook fulltime mama ;-) Woonplaats: vlakbij de hal in Leiden ZW.

Marja van Tilburg: 54 jaar en woonachtig in Wassenaar. Middelbare school gedaan in Leiden en opgegroeid in Oegstgeest.

Marcel Lingerak: 43, vestigingsmanager Van der Mey groente en fruit.  

Maarten van Gijzen: 54, geboren in Leiden, financieel manager RWV advocaten (een van de leden van de businessclub).

 

Functie en taken voor de Devils:

Michel: sinds de zomer van 2012 voorzitter Leiden Devils, lid vanaf 1e jaar oprichting.

Vincent: Bij de Devils deed ik de supporter van de week en het verwelkomen van de spelers aan het begin van de wedstrijd. Verder regelde ik met Marcel de spelletjes in de pauzes.

Nanja: begeleider van de Mini spelers, beheerder over Facebook en Twitter van de Devils. Vanaf november/december zal Marja de Mini's overnemen en ik hoop in januari weer terug te zijn!!! 

Marja: de busreis naar uitwedstrijden regelen, lid van de crew bij thuiswedstrijden, rotzooi na afloop opruimen.

Marcel: secretaris ledenadministratie, alle hand- en spandiensten rondom de supporters.

Maarten: penningmeester.


Relatie met ZZ:

Michel: volger sinds Parker Leiden, daarna verschillende vrijwilligers functies gehad teammanager ZZ L H2,scorer H1, scout H1 en uiteraard supporter sinds de terugkeer in de eredivisie (9 jaar bij de hoofdsponsor gewerkt, heel leuk om veel oud collega's in de 5 Meihal tegen te komen).

Vincent: Ooit eens meegenomen door oud-directeur Henny Nijssen en toen verslaafd geraakt en nooit meer weggegaan. Aangemeld bij Tjeerd Scheffer om vrijwilliger te worden. Eerst twee jaar alle posters door Leiden rondgebracht met data erop, ook betrokken geweest bij de zaalploeg, na drie jaar gestopt en een jaartje 'rust' genomen. Toen bij het bestuur van de Leiden Devils gekomen en dat wordt nu al het tweede jaar.

Nanja: Vincent werkte op een school waar Henny Nijssen ook lesgaf, Henny zat toentertijd in het bestuur van ZZ (ergens in 2006 geloof ik) en vroeg of Vincent een keer kwam kijken bij ZZ. Vincent nam mij mee en vanaf die tijd zijn we verslaafd aan basketbal. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds veel spelregels en fouten niet ken en herken ;-) 

Marja: Ik werk bij het Sportbedrijf Leiden. Doordat ik veel contact had met het bestuur van ZZ ben in het eerste jaar een paar keer gaan kijken. Ik nam toen mijn dochter mee. Na één keer ZZ wisten we het. Basketballen is fantastisch. Ze gaat nu haar zesde jaar in als jeugdspeelster.

Marcel: als kind zag ik Parker en sinds drie jaar "thuis" bij ZZ Leiden. Ik wilde me inzetten voor de club. Ik ben ook betrokken bij de "Blauwe Brigade", een groep hondstrouwe supporters, die met regelmaat samen leuke dingen doen.

Maarten: in de jaren tachtig had ik een seizoenkaart. Toen toonde Toon zijn kunsten binnen de lijnen. Tjeerd Scheffer vroeg me en paar jaar geleden mee en sindsdien heb ik weer  een seizoenkaart.

Beste ZZ speler ooit:

Michel: David Chiotti (nu Milaan Eurotop) inzet en mentaliteit Seamus Boxley.

Vincent: Heel veel respect voor Worthy als speler en persoon, en mis Seamus en Monta nog steeds enorm.

Nanja: als vrouw moet ik even opmerken dat ik groot fan ben van Sjors Besseling, maar dat is puur uiterlijk ;-)... Beste speler van ZZ vind ik toch wel McGhee!!! Door zijn persoonlijkheid, doorzettingsvermogen, hoe hij het team en het publiek kon opzwepen.... Ik hoop nog altijd dat hij terug komt... 

Marja: Wij zijn altijd fan geweest van Mick Burger. Spontane, leuke speler. Hij is inmiddels arts, maar we hebben leuke herinneringen aan hem.

Marcel: Boxley qua spel, Ross Bekkering qua inzet. 

Maarten: Jerry Beck, MVP van 1983/1984 

 

We eindigen dit jaar als: 

Michel: 3e je kan niet ieder jaar kampioen zijn al is dat moeilijk in te schatten met die nieuwe spelers. (Hij vindt het overigens niet erg om ongelijk te krijgen!)

Vincent: We moeten 'gewoon' voor het kampioenschap gaan. Minder verdienen we niet. 

Nanja: We eindigen dit jaar als: ik hoop weer als eerste natuurlijk.... 

Marja: 1e of tweede en dan de Flames verslaan. 

Marcel: in de finale (als Toon er een team van kan maken). 

Maarten: je hoopt natuurlijk op een kampioenschap.

 

Geen basketbal, dan: 

Michel: zaalvoetbal.

Vincent: houd ik vooral van fotograferen en series kijken.

Nanja: tv-series kijken (voornamelijk HBO zoals True Blood en Game of Thrones), lezen, reizen (stedentripjes), winkelen en fantasy.

Marja: toch weer basketbal, maar dan organisatie van allesen nog wat, jeugdbasketbal (met mijn dochter) enz. 

Marcel; lekker genieten met m'n gezin en als het enigszins kan met de sloep door de Leidse grachten.

Maarten: motorsport; zelf racen en af en toe races bezoeken (en fan van The Doctor Valentino Rossi toch Maarten?).
 

Een gevarieerd gezelschap met één gemeenschappelijke interesse: ZZ Leiden.

Veel succes in het seizoen
2013 - 2014!

 
Ruud Fray