Nieuwsbericht

Antwerpen komt op bezoek

13 september 2013

Zorg en Zekerheid Leiden speelt morgenavond (zaterdag 14 september) opnieuw een oefenwedstrijd in eigen huis. Port of Antwerp Giants komt dan op bezoek. De door de Haven van Antwerpen gesponsorde ploeg, die afgelopen seizoen als vijfde in de Belgische Ethias League eindigde, doet dit seizoen ook mee aan de EuroChallenge.

De eerste wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal eindigde afgelopen woensdag in een nederlaag. Het Belgische Leuven Bears was met 74-80 te sterk. Verdedigend zat het bij de Leidse ploeg nog niet goed in elkaar, maar aan sommige rotaties zijn de coaches Toon van Helfteren en Raoul Straathof op de trainingen nog niet toegekomen. Waar Worthy de Jong en Whit Holcomb-Faye een mindere wedstrijd speelden, lieten de lange mannen Josh Duinker (die op de foto twee van zijn 19 punten scoort) en Jason Conrad (17 punten) zich nadrukkelijk gelden. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het lijkt alsof Zorg en Zekerheid Leiden onder het bord sterker is geworden, ondanks het vertrek van Ross Bekkering en Patrick Hilliman.

Port of Antwerp Giants is een goede graadmeter voor de Leidse ploeg. De Antwerpse formatie ging eerder in de voorbereiding, zonder de vier Belgische internationals, behoorlijk onderuit tegen SPM Shoeters Den Bosch: 86-56. Afgelopen woensdag wonnen de Belgen van GasTerra Flames: 77-57. Daarbij moet wel worden aangetekend dat in Den Bosch ook twee Amerikaanse spelers aan de kant bleven.
Port of Antwerp Giants zal in elk geval niet in de sterkste formatie aantreden. Yannick Driessen, Roel Moors, Maxime De Zeeuw en Jean-Marc Mwema zijn nog op het EK in Slovenië, waar België verrassend de groepsfase overleefde, actief. Afgelopen woensdag speelde de Amerikaan Scott Thomas ook niet mee.

Wie krijgen we dan morgen wel te zien? De bekendste speler is natuurlijk spelverdeler Frank Turner. Twee jaar terug maakte hij deel uit van EiffelTowers, dat in de finale van de play-offs Zorg en Zekerheid Leiden terugwees. De Amerikaan Barry Stewart en Dennis Donkor zijn mannen die met gemak bommetjes raak schieten. Tegen GasTerra Flames waren zij samen alleen al goed voor zeven driepunters. De ploeg van de nieuwe coach Paul Vervaeck telt nog twee Amerikanen in Clayton Vette (center) en de eerder genoemde Scott Thomas. Het is overigens niet zeker of deze forward meespeelt. Daarnaast loopt er nog een Serviër in het team rond, te weten center Marko Spica. Met recht een formatie die in staat moet zijn om er morgenavond tegen Zorg en Zekerheid Leiden weer een leuke wedstrijd van te maken.

De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 5 euro, de entree voor kinderen tot 12 jaar is in het kader van de Leidse Topsport Tiendaagse gratis.