Nieuwsbericht

Frank Schaftenaar tiende speler

15 juni 2007

Zorg en Zekerheid heeft de tiende speler gecontracteerd voor de selectie voor het seizoen 2007-08. De 20-jarige Frank Schaftenaar (24-02-1986) komt over van Amsterdam Astronauts, waar hij het afgelopen seizoen in het tweede team speelde en op de bank zat bij het eerste. Schaftenaar is forward en 2.01 meter lang.

Frank Schaftenaar treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Philip Schaftenaar speelde in het seizoen 1982-83 - het eerste Elmex-jaar - eredivisie in Leiden.

Afgelopen seizoen kwam Frank Schaftenaar 18 keer in actie voor de hoofdmacht van de Astronauts, maar acht keer daarvan was dat slechts voor één minuut. Serieuze actie was er in twee duels, waarbij hij tegen Upstairs in Weert 25 minuten speelde en afsloot met 10 punten en 5 rebounds.

De selectie van ZZ Leiden bestaat nu voorlopig uit tien spelers en zal nog worden aangevuld met twee man. Onder contract staan nu de Amerikanen JS Nash, Nick Curtis,  Donald Wilson en David Chiotti en de Nederlanders Sjors Besseling, Johan Kuijper, Aron Royé, Mick Burger, Vincent Krieger en Frank Schaftenaar.

Evenals Aron Royé en één van de twee spelers, die Booms twaalftal zullen completeren, zal Frank Schaftenaar het komende seizoen veel in het tweede team gaan spelen.