Nieuwsbericht

Programma onder voorbehoud

31 augustus 2013

Uiteraard staan de meeste wedstrijden vast, maar er zitten nog de nodige haken en ogen aan het programma. Zo wil de FEB de wedstrijden tussen SPM Shoeters Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden van zaterdag 19 oktober en tweede kerstdag 26 december omdraaien. Daarover heeft Zorg en Zekerheid Leiden echter zijn veto uitgesproken. Voorzitter Marcel Verburg: "No way. Er zitten grote commerciële belangen vast aan die wedstrijd op tweede kerstdag en die geven wij niet op."

Voorts is bepaald dat de toppers tussen ZZ Leiden, SPM Den Bosch en GasTerra Groningen allemaal op een zaterdag moeten worden gespeeld. Dit om de kans op televisie groter te maken. Ook dat levert problemen op, want als dat gebeurt met de eerste wedstrijd tussen GasTerra en ZZ Leiden in Groningen, dan moet er een wedstrijd tussen Leiden en Zwolle worden verplaatst. Daarvoor is echter geen plek te vinden in de periode voor de jaarwisseling en men wil niet dat er wedstrijden verplaatst worden van de eerste naar de tweede helft van de competitie. Daardoor is er ook nog een probleem met een uitwedstrijd van ZZ Leiden bij Matrixx in Wijchen.

U doet er dus verstandig aan om de agenda in te vullen met potlood, ook al omdat er misschien nog wel meer verschuivingen moeten plaatsvinden, wanneer Leiden of een van de andere twee teams de tweede ronde van de EuroChallenge haalt...