Nieuwsbericht

Leidse oefencampagne is bekend

23 augustus 2013

Het oefenprogramma van Zorg en Zekerheid Leiden is inmiddels bekend. Van de zeven wedstrijden wordt er vijf keer tegen Belgische topploegen gespeeld. De andere twee duels zijn tegen teams uit de Dutch Basketball League, te weten Landstede Basketbal en Matrixx Magixx.

Op zaterdag 7 september, vijf dagen na de eerste training, speelt Zorg en Zekerheid Leiden een oefenwedstrijd in Harderwijk. Ter gelegenheid van de feestelijke publieksopening van Sportcomplex De Sypel neemt de Leidse formatie het om 16.00 uur op tegen Landstede Basketbal.

De eerste wedstrijd voor eigen publiek vindt op woensdag 11 september plaats. Zorg en Zekerheid Leiden bindt dan om 20.00 uur in de Vijf Meihal de strijd aan met het Belgische Leuven Bears.
Drie dagen later komt Port of Antwerp Giants naar Leiden toe. Deze ploeg gaat dit seizoen, net als de Leidse formatie, uitkomen in de EuroChallenge. De Belgen zijn ingedeeld in de poule met SPM Shoeters Den Bosch. De Antwerpse formatie heeft in Frank Turner een oude bekende uit de Nederlandse competitie in de gelederen. Dit duel in de Vijf Meihal vangt om 20.00 uur.
Op woensdag 18 september spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Plaats van handeling is dan de Arenahal in Antwerpen, aanvang 20.00 uur.

De laatste thuiswedstrijd in de voorbereiding staat voor zondag 22 september gepland. In het kader van de Open Dag, waarover later meer informatie volgt, speelt Zorg en Zekerheid Leiden om 16.00 uur in de eigen Vijf Meihal tegen Matrixx Magixx uit Wijchen. Een mooie graadmeter voor de naderende competitie.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september neemt de formatie van Toon van Helfteren deel aan het Internationaal Maritiem Toernooi in Den Helder. Op vrijdag wordt er om 18.00 uur gespeeld tegen Liège Basket, een ploeg met drie Amerikanen en een Zweed. Een dag later is om 17.30 uur Excelsior Brussel de opponent van Zorg en Zekerheid Leiden. De Belgen hebben de beschikking over Steve Ross, die enkele jaren terug nog voor de Leidse ploeg uitkwam.