Nieuwsbericht

Gunstige bekerloting voor kampioen

20 juli 2013

De basketballers van Zorg en Zekerheid hebben in één opzicht gunstig geloot voor de nationale beker. SPM Shoeters Den Bosch, GasTerra Flames en het versterkte Den Helder Kings zitten in de andere helft van het schema. ZZ Leiden opent de beker in de vierde ronde met een uitwedstrijd tegen BS Weert.

In de vierde ronde van de beker stromen de teams van de Dutch Basketball League in. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het daarin zoals gezegd op tegen BS Weert. Bij winst stuit de Leidse ploeg in de kwartfinale op Matrixx Magixx of een ploeg uit een lagere klasse. Deze serie bestaat uit een thuis- en een uitwedstrijd. Mocht ZZ Leiden de halve finale halen, dan maken vier teams kans om tegen de Leidse ploeg uit te komen. Dat zijn Rotterdam Basketbal, Aris Leeuwarden, BC Apollo Amsterdam of een ploeg uit een lagere divisie. De finale van het bekertoernooi vindt op 30 maart plaats.
In dit toernooi komen de reserves van Zorg en Zekerheid Leiden in Utrecht uit tegen Uball. Bij winst stuit het team op de winnaar van het duel tussen Virtus en Red Stars. Als het tweede team blijft winnen, dan is Landstede Basketbal in de vierde ronde de eerste opponent uit de Dutch Basketball League.
Ook het derde team van Leiden en de onder-22 formatie doen mee aan dit bekertoernooi. Beide ploegen zijn veroordeeld tot het spelen van voorrondes in poulevorm.

Jeugd
De U20 formatie van Zorg en Zekerheid Leiden krijgt meteen een topploeg tegenover zich. In de eerste ronde, te spelen in het weekend van 19 oktober, mag de Leidse formatie in eigen huis zien af te rekenen met SPM Shoeters Den Bosch. U18 heeft ook een thuiswedstrijd geloot. Dit team mag het opnemen tegen Basketball RTC Noord.