Nieuwsbericht

Oranje twee keer tegen Zwitserland

18 juli 2013

Het Nederlands mannen basketballteam speelt komende vrijdag en zaterdag twee oefenwedstrijden tegen Zwitserland.

Wedstrijden in de aanloop naar de cruciale EK-kwalificatieduels die voor begin augustus op de rol staan. Beide wedstrijden tegen Zwitserland worden gespeeld in Belgrado.

Bondscoach Toon van Helfteren kan tegen Zwitserland voor het eerst beschikken over Robin Smeulders. De 2 meter 8 lange speler van het Duitse EWE Baskets Oldenburg sloot zich afgelopen week aan bij Oranje.

De confrontatie met de Zwitsers van komende vrijdag is de twintigste onderlinge wedstrijd in de historie. In de 19 voorgaande duels pakte Oranje 12 keer de winst. De laatste twee duels tegen Zwitserland leverden zeges op voor het Nederlands team.

Het draait bij Oranje allemaal om de kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Portugal die uiteindelijk moeten leiden tot een toegangsbewijs voor het Europees Kampioenschap van 2015 in Oekraïne. Nederland begint de cruciale poulefase op 1 augustus in Den Bosch met de thuiswedstrijd tegen Estland. De poulefase wordt afgerond met de thuiswedstrijd tegen Portugal op 16 augustus in Leiden.

Overleeft Oranje de poulefase, dan wacht de halve finale, waarin op 25 augustus in Groningen zal worden gespeeld.

Kaarten voor de thuisduels van Oranje zijn te bestellen via deze link:
http://www.basketball.nl/topsport/oranjeselecties/mannen/kaartverkoop