Nieuwsbericht

ZZ opent thuis tegen GasTerra

10 juli 2013

Zorg en Zekerheid Leiden opent de competitie 2013-2014 op 5 oktober met een thuiswedstrijd tegen GasTerra Flames. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige opzet het nieuwe seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden tegen GasTerra Flames is natuurlijk een uiterst pikante openingswedstrijd door de overstap van Arvin Slagter en Ross Bekkering naar de Groningse ploeg.

Er staat in het voorlopige programma bijna geen midweekse thuiswedstrijden voor de ploeg van Toon van Helfteren, hetgeen gunstig is in verband met de duels voor de EuroChallenge.

Heel bijzonder is de wedstrijd, die op tweede kerstdag zal worden gespeeld. ZZ Leiden speelt dan thuis tegen SPM Shoeters Den Bosch. Beide clubs hebben dat onderling overlegd en het verzoek werd vervolgens gehonoreerd. Afgesproken is dat een jaar later dezelfde wedstrijd wordt gespeeld op die dag, maar dan in Den Bosch.

SPM Shoeters is natuurlijk al eerder tegenstander van ZZ Leiden, want op 29 september wordt het seizoen officieel ontkurkt met de wedstrijd om de Supercup tussen kampioen ZZ Leiden en bekerwinnaar Den Bosch in de Vijf Meihal.

De Federatie Eredivisie Basketball (FEB) stelde ook reeds een aantal andere data vast. Het All*Star Gala is op zondag 23 februari in Den Helder, de bekerfinale op zondag 30 maart in een nog aan te wijzen stad en de play-offs beginnen op 26 april.