Nieuwsbericht

Kaartverkoop Oranje van start

10 juli 2013

Op 1 augustus speelt het Nederlands mannenteam zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK 2015 in Oekraïne. De kaartverkoop voor de kwalificatieduels is van start gegaan.

De eerste tegenstander van Oranje is Estland. Het publiek in de Maaspoort in Den Bosch mag op 1 augustus Nederland naar de zege proberen te schreeuwen. Vervolgens wordt in rap tempo twee keer uit gespeeld tegen eerst Portugal (7 augustus in Sines) en Estland (10 augustus in Tallinn). Nederland sluit de poulefase af in de Vijf Meihal in Leiden met de thuiswedstrijd tegen Portugal.

Wanneer Oranje de poulefase tegen Estland en Portugal overleeft, zal Martiniplaza in Groningen het decor vormen voor de halve finale. Het ultieme doel is daarna nog een keer in actie te komen. In de finale - die eventueel ook in Groningen gespeeld zal worden - is één ticket te verdienen voor het EK van 2015 in Kiev.

De kaartjes voor de wedstrijden van Oranje kosten zowel in Den Bosch als in Leiden 16 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor jeugd tot en met 17 jaar. De prijzen zijn inclusief transactie- en handlingskosten.

Voor de wedstrijden van het Nederlands team zijn ook VIP-kaarten te bestellen. Deze kaarten kosten 30 euro per stuk. Voor die dertig euro heeft u een zitplaats op de hoofdtribune, toegang tot de businesslounge en een buffet voorafgaand aan de wedstrijd. De beide wedstrijden in de poulefase beginnen om 20.00 uur. Alle informatie over de kaartverkoop is te vinden via de banner op de home page van deze site of door onderaan dit artikel te klikken

Er is ook minder plezierig nieuws rondOranje: nadat eerder Aron Royé twee weken rust voorgeschreven had gekregen vanwege een blessure, is ook Dimeo van der Horst met een voetblessure afgehaakt. De blessures van Mohamed Kherrazi en Craig Osaikhwuwuomwan zorgen gelukkig slechts voor tijdelijke inactiviteit. Via de social media (@Oranje2Kiev en Facebook.com/oranjebasketball) zal aan die blessures aandacht worden gegeven.

Overigens speelt bij beide thuisduels van het Nederlands team een bijzonder historisch feit. Op 1 augustus in Den Bosch coacht bondscoach Toon van Helfteren zijn 50ste interland. De thuiswedstrijd in Leiden op 16 augustus is nota bene de 750ste officiële interland
van het Nederlands team in de historie. Uiteraard zullen ook deze twee feiten worden gecommuniceerd. 

KLIK HIER VOOR KAARTEN