Nieuwsbericht

ZZ: naar Frankrijk en Noord-Europa

5 juli 2013

Vanochtend heeft in München de loting voor de EuroChallenge plaatsgehad. Zorg en Zekerheid Leiden is ingedeeld in groep G. De Leidse formatie stuit op Cholet Basket uit Frankrijk, Kataja Basket Club uit Finland en het Deense Bakken Bears. De deelname van ZZ Leiden is definitief.  "De loting is goed voor de promotie van Leiden in Scandinavië", gaf voorzitter Marcel Verburg na afloop van de loting te kennen.  

De poules voor de eerste ronde zijn dit jaar regionaal ingedeeld om de kosten voor de deelnemende teams te drukken. De twee beste teams plaatsen zich voor de laatste zestien. Twee jaar geleden haalde ZZ Leiden verrassend die laatste zestien.

ZZ Leiden begint op 6 november met een thuiswedstrijd tegen het Deense Bakken Bears. Daarna mag de Leidse ploeg drie uitwedstrijden op rij afwerken. Op 12 november speelt ZZ Leiden in Frankrijk tegen Cholet Basket, een week later in het Finse Joensuu tegen Kataja Basket. De laatste drie wedstrijden staan in december op de rol. Op 3 december mag de Leidse ploeg afreizen naar het Deense Aarhus om tegen Bakken Bears te spelen. De laatste twee wedstrijden zijn dan weer in de Vijf Meihal. Op 11 december komt Cholet op bezoek. Het laatste treffen, tegen Kataja Basket, is op dinsdag 17 december om 20.30 uur.