Nieuwsbericht

Ook Leidse supporters kampioen

22 juni 2013

Jaarlijks organiseert Magixx 13, de supportersvereniging van Matrixx, een toernooi voor supporters van clubs uit de Dutch Basketball League. Voor de vijfde keer op rij ging Zorg en Zekerheid Leiden met de hoofdprijs naar huis. In de finale werd Weert met 18-15 verslagen.

"Het ging moeizamer dan in andere jaren, maar wel weer winst", vertelde playing/coach Eric Arkensteijn na afloop van het evenement, dat dit jaar voor het eerst in Wijchen plaatsvond. Aan het toernooi namen teams van Matrixx, EiffelTowers, Zorg en Zekerheid Leiden, Weert en GasTerra Flames deel. Aris moest op het laatste moment afhaken. De Friese ploeg werd vervangen door een jeugdteam van Wyba uit Wijchen.

In de vier poulewedstrijden bleef de Leidse formatie ongeslagen. Daardoor moest ZZ Leiden het in de halve finale opnemen tegen de jeugd van Wyba. In een spannende confrontatie zegevierde ZZ Leiden met 21-18. In de eindstrijd werd vervolgens Weert, dat vorig jaar in de finale ook al van ZZ Leiden verloren had, met 18-15 verslagen. Na de eredivisieploeg mag de Leidse supportersformatie zich ook weer een jaar lang kampioen van Nederland noemen.