Nieuwsbericht

ZZ Leiden in EuroChallenge

18 juni 2013

Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich ingeschreven voor de EuroChallenge. Twee jaar geleden schaarde de Leidse ploeg zich verrassend onder de laatste zestien van dit derde Europese clubtoernooi.

Er wordt nog gekeken of ZZ Leiden in de EuroCup, één trede hoger dan de EuroChallenge, mee kan doen. De Vijf Meihal voldoet momenteel niet aan de strenge eisen van de FIBA, maar wellicht is de FIBA te vermurwen als ZZ Leiden een aantal aanpassingen aan de hal doet.

"We moesten ons vanwege de deadline inschrijven", laat bestuursvoorzitter Marcel Verburg weten. Het financiële plaatje voor een nieuw Europees avontuur is op dit moment nog niet rond. "We zijn nog in afwachting van een aantal bijdragen."

Als ZZ Leiden wordt toegelaten tot de EuroChallenge, kan dat gevolgen hebben voor de samenstelling van de selectie. In dit toernooi mogen de ploegen slechts twee spelers van buiten de EU opstellen. Twee jaar geleden baarde Deron Williams, die toen voor Besiktas uitkwam, veel opzien in de Vijf Meihal. De NBA-speler zal tijdens het nieuwe Europese avontuur van ZZ Leiden in elk geval niet in de Vijf Meihal te bewonderen zijn.

Dat geldt overigens ook voor Patrick Hilliman. Het contract met de center wordt niet verlengd.