Nieuwsbericht

Derde zege in Summerleague

9 juni 2007

Het team van Zorg en Zekerheid dat deelneemt aan de Summerleague 23 & Under heeft zaterdag in Nijmegen de derde overwinning geboekt. De door Martin Hoekstra gecoachte ploeg won met 87-41 van het zwakke Omniworld en is nu koploper in poule B.
ZZ Leiden speelde in de eerste helft, die werd afgesloten op 34-22, wat laks, maar herstelde zich na de rust goed. Het team bestond vooral uit spelers, die komend seizoen goeddeels het tweede team zullen vormen, aangevuld met Mick Burger en Paul van der Meer. Omdat Sjors Besseling deze week drie keer trainde met de nationale ploeg, was hij niet van de partij.

Dat het in de eerste helft niet echt liep kwam wellicht door de stevige selectietraining, waaraan Hoekstra de ploeg vrijdagavond onderwierp. Tegen Omniworld was Jeroen Slor topscorer met 18 punten, Riben Lewis maakte er 14 en Paul van der Meer 12. Hij pakte daarnaast 10 rebounds en noteerde dus een keurige double-double.

Komende zaterdag speelt ZZ Leiden in Den Bosch (Schutskamp) de laatste wedstrijd in de voorronde tegen de nationale selectie van Ierland onder 20. Afhankelijk van die wedstrijd en de uitslagen van EiffelTowers, dat tegen Ierland en Matrixx speelt, wordt Leiden eerste, tweede of derde. De kwartfinales zijn echter al zeker. Die worden gespeeld op zaterdag 23 juni in Sporthallen Zuid in Amsterdam.