Nieuwsbericht

Toon van Helfteren tekent bij

7 juni 2013

Toon van Helfteren is ook komend seizoen coach van Zorg en Zekerheid Leiden. De club en coach zijn erg tevreden over de behaalde successen en samenwerking in de afgelopen jaren.

Een nieuw contract voor het seizoen 2013-2014 was dus logisch. Daar staat nu ook de handtekening onder van de 62-jarige Delftenaar. 

Toon van Helfteren, deze zomer ook bondscoach, gaat aan zijn achttiende seizoen beginnen als coach in de eredivisie. Op 1 december 2008 begon hij bij Zorg en Zekerheid Leiden als vervanger van Ivo Boom. Hij begint dus aan zijn zesde seizoen in de Vijf Meihal. Al eerder zei hij, dat hij - wat hem betreft - zijn pensioen wel wilde halen als coach van Leiden. De successen liegen er niet om. De afgelopen drie jaar werd hij met Zorg en Zekerheid Leiden twee keer landskampioen, won hij twee keer de nationale beker en twee keer de Supercup. In totaal werd hij vier keer gekozen tot Coach van het Jaar: in 2002-03 en drie keer op rij van 2009-2010 tot en met 2011-2012.

Voordat hij ging coachen had hij een lange carrière als speler op het hoogste niveau van Nederland, ondermeer van 1983 tot 1986 bij BS Leiden, de voorloper van Zorg en Zekerheid Leiden. In zijn laatste Leidse jaar werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van de eredivisie. In zijn negentien seizoenen eredivisie speelde hij - met uitzondering van drie jaar Leiden - altijd voor Punch en Delft. In die lange loopbaan speelde hij liefst 207 interlands, waarmee hij nationaal recordhouder is.

Nu de handtekening van Toon van Helfteren onder een contract staat kan worden begonnen met het contracteren van (nieuwe) spelers. Van de kampioensploeg hebben alleen Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Kasper Averink een doorlopend contract. Aanvoerder Arvin Slagter heeft inmiddels de overstap naar GasTerra Flames in Groningen gemaakt.