Nieuwsbericht

Arvin Slagter naar GasTerra Flames

6 juni 2013

Arvin Slagter gaat Zorg en Zekerheid Leiden verlaten. De aanvoerder, die uitermate belangrijk was voor het team en een hoofdrol speelde op weg naar het landskampiuoenschap dit jaar, zet na drie seizoenen zijn loopbaan voort bij GasTerra Flames.

Arvin Slagter kwam eind oktober 2010 - kort na het begin van de competitie - naar Zorg en Zekerheid Leiden. Op 26 oktober speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de ploeg en zou in totaal 152 keer in actie komen voor Leiden. Dat is het totaal van competitie-, play-off-, Europese- en bekerwedstrijden. De bekerwedstrijden (deels tegen lager spelende ploegen) niet meegerekend maakte hij in 141 wedstrijden 1312 punten, een gemiddelde van 9.3 per wedstrijd. Qua driepunters, zijn specialiteit, kwam hij tot 208 treffers op 558 pogingen, een percentage van 37.3 procent.

Voordat hij naar Leiden kwam speelde Arvin Slagter vier jaar eredivisie bij Rotterdam en drie jaar bij West Brabant Giants. Hij gaat in oktober bij GasTerra beginnen aan zijn elfde seizoen op het hoogste niveau. Hij debuteerde op 24 augustus 2006 in het Nederlands team, waarvoor hij inmiddels 64 keer speelde. Hij zit ook deze zomer weer bij de selectie van Oranje. Nederland speelt op 16 augustus in de Vijf Meihal tegen Portugal, een mooie gelegeneheid voor het Leidse publiek om afscheid van hem te nemen.