Nieuwsbericht

Afsluiting van 'feestweek'

27 mei 2013

Met een officiële huldiging door burgemeester Henri Lenferink op het bordes van het stadhuis kwam zondag een einde aan een periode van drie dagen feestvieren voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het was zondag een schitterend voorbeeld van perfecte samenwerking. Het was namelijk niet zó maar een zondag in Leiden. Het was de dag van de Marathon, maar ook een Verrassend Winkelen weekeinde en viel ook nog eens midden in de Cultuurdagen. Om dat allemaal in goede banen te leiden zou normaal weken van vergaderen en plannen nodig zijn. Maar nu niet. Marathon Man Tjeerd Scheffer is tenslotte óók ZZ-man in hart en nieren, was niet voor niets één van de initiatiefnemers ruim zeven jaar geleden en vijf jaar lang bestuurslidf. Natuurlijk deed hij het graag.

De oversteek van het water, waar de ploeg per boot ('De Legende van Leiden', bewust of toeval, maar heel toepasselijk natuurlijk) aankwam, naar het Stadhuisplein, verliep zonder problemen voor de hardlopers, die op dat moment hun (halve) marathon afsloten. Het plein aan de achterkant van het stadhuis stond bomvol met fans in blauw en wit. Er waren toespraken van burgemeester Henri Lenferink, ZZ-voorzitter Marcel Verburg en coach Toon van Helfteren. Er was eern emotioneel kippenvelmoment toen Verburg de kampioensbeker mede opdroeg aan de onlangs op zeer jonge leeftijd overleden Tom van Houten, de zoon van ZZ CEO Ton van Houten, die het had kunnen opbrengen om in deze zware tijd even een moment mee te pakken van het feest rond wat ook zijn team is.

De spelers mengden zich spontaan tussen het publiek, waar de feestmuziek (uiteraard verzorgd door de mannen van Supersound) en de non-stop lopende biertaps de Leiden Marathon even naar de achtergrond verdreven. Later werden binnen de staatsiefoto's gemaakt in de ontvangsruimte van het stadhuis. Tenmidden van deze 'afterparty' trokken Marcel Verburg en Henri Lenferink de agenda's. Misschien gaan ze wel praten over een nieuwe hal en pakken ze gelijk voor de vrienden en vriendinnen van ZVL een nieuw zwembad mee. Want Leiden is al een topsportstad, nu nog de bijbehorende accommodaties.

Voor de ploeg is nu de vakantie begonnen. Voor sommige spelers maar heel kort en helemaal voor Toon van Helfteren, die zich vanaf deze week gaat richten op zijn taak als bondscoach. In augustus speelt hij met Oranje ondermeer in Leiden een wedstrijd tegen Portugal. In het nationale team natuurlijk spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Op zeker Arvin Slagter en Worthy de Jong en mogelijk ook Mohamed Kherrazi, Ross Bekkering en/of Patrick Hilliman. Noteert u alvast maar in uw agenda: 16 augustus, Vijf Meihal, Nederland-Portugal. Onder de kersverse banner van het landskampioenschap 2013...