Nieuwsbericht

Finaleserie begint woensdag

9 mei 2013

Geen herhaling van de finale van vorig jaar tegen EiffelTowers, maar een serie tegen Aris Leeuwarden. Verrassend, maar daarom natuurlijk niet minder leuk. Eerste wedstrijd is aanstaande woensdag.

Onmiddellijk nadat Aris via een 93-76 overwinning in het eigen Kalverdijkje 3-1 had gemaakt tegen EiffelTowers, werd er onderhandeld over de speeldagen voor de finale. Vooralsnog werden alleen de eerste drie wedstrijden vastgesteld. Over het vervolg wordt nog gesproken, ook met de NOS in verband met mogelijke tv-uitzendingen. De eerste wedstrijd is dus op woensdag 15 mei, 20:00 uur in de Vijf Meihal. Op zaterdag 18 mei is de tweede wedstrijd in Leeuwarden, ook om 20:00 uur en game 3 staat in de agenda voor dinsdag 21 mei, 20:00 uur in Leiden. Vervolgens is Het Kalverdijkje het decor voor wedstrijd vier op donderdag 23 mei en ervan uitgaande dat het dan nog geen 4-0 of 0-4 is, komen de twee teams elkaar op zaterdag 25 mei (20:00 uur) weer tegen in de Vijf Meihal.

Omdat het gaat om een best-of-seven bestaat de kans op een zesde wedstrijd in Leeuwarden een alles beslissend duel in Leiden. De speeldagen van die twee wedstrijden staan nog niet vast.