Nieuwsbericht

Start van een 'nieuw seizoen'

15 april 2013

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden kan zich gaan opmaken voor de eerste ronde van de play-offs tegen Matrixx Magixx uit Wijchen. Woensdag start Leiden met een thuiswedstrijd.
De ploeg van Toon van Helfteren verloor zaterdag in Groningen met 79-70 van GasTerra Flames, maar dat was hooguit een mentale nederlaag. De tweede plaats van ZZ Leiden stond namelijk al vast.

De tegenstander in de kwartfinales was echter tot de laatste speeldag nog niet bekend. Het zou Matrixx Magixx of Stepco Weert gaan worden. De winst van de eerste in Amsterdam en de nederlaag van de Limburgers in Den Helder, koppelde de ploeg uit Gelderland aan Leiden.

Puur op basis van het reguliere seizoen was dat geen slechte uitkomst, want Leiden won alle vier de wedstrijden van Magixx en verloor twee keer uit van Weert. Maar de play-offs zijn 'A whole new Season', zoals de Amerikanen het zeggen en dus bieden resultaten uit het verleden geen enkele houvast.

Leiden heeft echter wél het thuisvoordeel en heeft dat ook in de halve finale, wanneer de eerste ronde zonder kleerscheuren wordt overleefd. En in de Vijf Meihal is Leiden dit seizoen een bijna niet te kloppen tegenstander gebleken. Bijna, want GasTerra Groningen vertrok een keer met de punten op zak naar het Hoge Noorden. Als enige, dat dan weer wel.

Bij Wijchen gebeurde veel, heel veel, dit seizoen. Al vroeg kreeg de ploeg van (toen nog) Mark van Schutterhoeff te maken met blessures en zo vertrok Kyle Spain vroegtijdig terug naar Amerika om daar te herstellen en deed Kelvin Martin nog niet lang geleden hetzelfde. Tussendoor kwamen daarvoor in de plaats wel Mike Nardi en Shane Walker terug, maar echt lekker is het natuurlijk niet om het seizoen zo door te moeten.

Met ook nog een langdurige blessure van de derde Amerikaan Kwadzo Ahelegbe daarbij moest de gifbeker voor Nijmegen helemaal leeg. Van Schutterhoeff moest het veld vervolgens ruimen wegens de tegenvallende prestaties en zo maakt assistent Chris Stomp het seizoen af bij Magixx. Goed, nieuwe ronde, nieuwe kansen en inmiddels is de ploeg weer aardig 'op de rit'. Ahelegbe doet alweer een tijdje mee, Nardi en Walker zijn ingewerkt en Henri Bekkering en Nick Oudendag spelen goed dit seizoen.

Woensdag om 20.00 uur trapt het 'nieuwe seizoen' af met de start van de play-offs in de Vijf Meihal. De steun van de supporters is daarbij noodzakelijk, want ondanks dat licht herstel zichtbaar was na een lastige periode bij Leiden, is plaatsing voor de halve finale nog geen vanzelfsprekendheid voor de mannen van Toon van Helfteren.