Nieuwsbericht

Vincent Krieger naar ZZ Leiden

2 juni 2007

Vincent Krieger speelt de komende twee seizoenen voor Zorg en Zekerheid. De pointguard, die binnenkort (16 september) 33 jaar wordt, is de gewenste versterking voor de ploeg van Ivo Boom, die graag JS Nash op de positie van shooting guard ziet spelen. Ook het bestuur van ZZ Leiden is uitermate tevreden, omdat het alternatief een vijfde Amerikaan zou zijn geweest en dat eigenlijk tegen de strategie van de club indruist.

Met Vincent Krieger heeft Zorg en Zekerheid een zeer ervaren speler binnengehaald. De in Den Haag geboren Krieger speelde de afgelopen drie seizoenen voor Rotterdam. Daarvoor kwam hij tien jaar lang voor tal van buitenlandse clubs uit. Na zijn juniorentijd in Nederland vertrok hij naar de Verenigde Staten om te gaan studeren en spelen aan de universiteit van North Carolina Asheville. De basketballploeg van die school werd toen gecoacht door Randy Wiel, nu coach van EiffelTowers.

Na vier jaar North Carolina kwam hij terug naar Europa, waar het Franse Besancon zijn eerste club werd. Inmiddels had hij onder Toon van Helfteren (nu coach van Rotterdam) op 6 mei 1995 zijn debuut gemaakt in het nationale team. Daarvoor speelde hij tot nu toe 82 wedstrijden en maakt nog altijd deel uit van de nu door Marco van den Berg geleide selectie.

Na Frankrijk verhuisde hij naar België, waar hij speelde voor Houthalen, Hasselt (twee seizoenen) en Racing Antwerp. Voor de laatste club speelde hij maar een paar wedstrijden en vertrok vervolgens naar het Griekse Apollon Patras.

Daar maakte hij het seizoen af en kwam vervolgens terecht bij de Spaanse tweede divisieclub Melilla, waar ook Peter van Paassen (nu Amsterdam) speelde. Vlak voor het einde van het seizoen vertrok hij uit de Spaanse enclave in Marokko en maakte de competitie af bij het Franse Beauvais. In 2004 tekende hij voor Rotterdam.